Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές, λόγων προσδοκιών για στήριξη από ΕΚΤ - Στο +1,31% ο DAX εν μέσω ελπίδων για αποφυγή ύφεσης

Κέρδη στις ευρωαγορές, λόγων προσδοκιών για στήριξη από ΕΚΤ - Στο +1,31% ο DAX εν μέσω ελπίδων για αποφυγή ύφεσης
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε κατά 1,24% κι έκλεισε στις 369,63 μονάδες
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα (16/8/2019) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω προσδοκιών για τόνωση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη λόγω ενός επικείμενου νέου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Image

Επιπλέον, οι ευρωπαϊκοί δείκτες διεύρυναν τα κέρδη τους μετά από δημοσίευμα του «Spiegel», που ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να «θυσιάσει» την πολιτική μηδενικών δημοσιονομικών ελλειμμάτων (ισοσκελισμένος προϋπολογισμός) και να προχωρήσει σε δαπάνες που θα δημιουργήσουν ελλείμματα, σε περίπτωση που η οικονομία βρεθεί σε ύφεση.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε κατά 1,24% κι έκλεισε στις 369,63 μονάδες.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες «ηγήθηκαν» της σημερινής ανόδου, με τον σχετικό δείκτη να κλείνει με κέρδη 2,4%, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενισχύθηκαν κατά 0,9%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 1,31% κι έκλεισε στις 11.562,74 μονάδες.

Image

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,71% στις 7.117,15 μονάδες, καθώς λύθηκαν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο δείκτης κατά την έναρξη των συναλλαγών.
Σημειώνεται ότι το LSE αντιμετώπισε προβλήματα για τρίτη φορά μέσα στον Αύγουστο.

Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,22% κι έκλεισε στις 5.300,79 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 1,51% στις 20.322,59 μονάδες.

Image
Image

Όπως δήλωσε χθες ο Olli Rehn, κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει ένα πακέτο μέτρων τόνωσης κατά την επόμενη συνεδρίασή της, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2019, το οποίο θα υπερβεί τις προσδοκίες των επενδυτών.
Σύμφωνα με τον Rehn, η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα οδηγήσει στην ΕΚΤ να εφαρμόσει νέα μέτρα τόνωσης, τα οποία θα πρέπει να περιλαμβάνουν «ουσιαστικές και επαρκείς» αγορές ομολόγων καθώς και περικοπές στο βασικό επιτόκιο της τράπεζας.
Στο μακροοικονομικό «μέτωπο», πτώση σημείωσε τον Ιούνιο το πλεόνασμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Ευρωζώνης με τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω πτώσης στις εξαγωγές.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 4,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 4,1%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της ενιαίας νομισματικής ένωσης να περιοριστεί στα 20,6 δισ. ευρώ, από 22,6 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης