Βορίδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξέπληξε ευχάριστα με την ταχύτητα και την αποφασιστικότητά της

Βορίδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξέπληξε ευχάριστα με την ταχύτητα και την αποφασιστικότητά της
"H ταχύτητα και η επάρκεια αυτών των πρώτων ημερών είναι άνευ προηγουμένου", ανέφερε ο Μ. Βορίδης
«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέπληξε ευχάριστα με την ετοιμότητα, την ταχύτητα, την αποφασιστικότητα, αλλά και την προσήλωσή της στις προεκλογικές δεσμεύσεις της», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Ο υπουργός αναφέρει ότι «αντικειμενικά μιλώντας, η ταχύτητα και η επάρκεια αυτών των πρώτων ημερών είναι άνευ προηγουμένου», ενώ αντιθέτως «ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επιμένει στην παλιά καλή τακτική του: αντίδραση σε όλα, μάχες για την προστασία των συμβόλων της ανομίας και της βίας της άκρας Αριστεράς, υπεράσπιση των χειρότερων στιγμών του».
Σε ό, τι αφορά τα του υπουργείου του, ο κ.Βορίδης απαρίθμησε τις δεσμεύεις της κυβέρνησης «για την καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού των ελληνικών προϊόντων, για έναν νέο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών, για τη μείωση της φορολογίας στις ομάδες παραγωγών, για την εν γένει προσπάθειά μας να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, για τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού συστήματος αποζημιώσεως των παραγωγών όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές».
Ο ίδιος επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη άμεσης πρόσληψης 46 κτηνιάτρων ώστε να αντιμετωπιστεί η αφρικανική πανώλη των χοίρων και εξήγησε ότι αν η διαδικασία πρόσληψης γινόταν μέσω ΑΣΕΠ, τότε οι προσλήψεις θα γίνονταν σε 8 μήνες.
Έτσι,  «ζήτησα από την Βουλή να μου εγκρίνει αυτές τις προσλήψεις», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης και αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κατηγόρησε ότι καταργεί το ΑΣΕΠ.
Ο ίδιος απέρριψε την κατηγορία αναφέροντας ότι αυτές οι προσλήψεις γίνονται «για να προλάβουμε ή να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην καταστραφούν οι χοιροτρόφοι μας, αλλά και να μην αυξηθούν οι τιμές του χοιρινού που πληρώνουν οι πολίτες».
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την κατάργηση του ασύλου, ο κ. Βορίδης μεταξύ άλλων σημείωσε πως «δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που δεν αποδέχεται το αυτονόητο: ότι για τον χώρο των ΑΕΙ πρέπει να ισχύει, και ήδη επιτέλους ισχύει, ακριβώς ό,τι ισχύει για οποιονδήποτε δημόσιο χώρο».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS