Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βράβευση ισπανικών και ιταλικών πληρωμάτων που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια – Τι ανέφερε ο Χαρδαλιάς

Βράβευση ισπανικών και ιταλικών πληρωμάτων που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια – Τι ανέφερε ο Χαρδαλιάς
O  Ν. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τα πληρώματα για την σημαντική συμβολή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς και για την προσφορά τους στις Ελληνικές Αρχές
Τα πληρώματα των αεροσκαφών της Ιταλίας και της Ισπανίας, που συμμετείχαν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια, βράβευσε σήμερα, Σάββατο  17 Αυγούστου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.
Οι Ισπανικές και Ιταλικές Αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Ελλάδας για αποστολή εναέριων μέσων, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα μέσω του προγράμματος rescEU, συνδράμοντας με δύο ιταλικά και ένα ισπανικό αεροσκάφος τύπου CL-415.
O Γενικός Γραμματέας, Ν. Χαρδαλιάς,  στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα πληρώματα για την σημαντική συμβολή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς και για την προσφορά τους στις Ελληνικές Αρχές.
Παράλληλα τόνισε ότι πρόκειται για έμπρακτη ένδειξη των κοινών Ευρωπαϊκών αξιών όπως η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ευρωπαίων Πολιτών.
Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν οι επικεφαλής των ιταλικών και ισπανικών αποστολών, καθώς και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το παρόν στην βράβευση έδωσαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) Υποπτέραρχος Αθανάσιος Σαββόπουλος, ο Διοικητής Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.) Πύραρχος ΧΑ Γεώργιος Πορτοζούδης, καθώς και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης