Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frederiksen (πρωθυπουργός Δανίας): Παράλογη η ιδέα πώλησης της Γροιλανδίας στις ΗΠΑ

Frederiksen (πρωθυπουργός Δανίας): Παράλογη η ιδέα πώλησης της Γροιλανδίας στις ΗΠΑ
«Η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση», λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση και η ιδέα να πωληθεί στις ΗΠΑ είναι παράλογη, δήλωσε την Κυριακή (18/8) η Δανή πρωθυπουργός Mette Frederiksen, έπειτα και από την επιβεβαίωση του αμερικανικού ενδιαφέροντος από τον κύριο οικονομικό σύμβουλο του προέδρου Donald Trump για να αγορασθεί η μεγαλύτερη νήσος του κόσμου.
«Η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση. Η Γροιλανδία δεν ανήκει στη Δανία. Η Γροιλανδία ανήκει στους κατοίκους της.
Πιστεύω ολόψυχα πως δεν το εννοεί σοβαρά», δήλωσε η  Frederiksen, στην εφημερίδα Sermitsiaq κατά την επίσκεψή της στη Γροιλανδία.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Lary Kudlow επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα του Τύπου πως ο Trump έχει συζητήσει με τους συμβούλους του την προοπτική να αγορασθεί η Γροιλανδία.
«Δεν θέλω να προβλέψω το αποτέλεσμα, απλώς λέω πως ο πρόεδρος, ο οποίος γνωρίζει κανά δυό πράγματα από κτηματομεσιτικά, θέλει να κοιτάξουμε την αγορά της Γροιλανδίας», τόνισε ο Kudlow, μιλώντας στο δίκτυο Fox News.
Ο ίδιος, αφού υπενθύμισε πως και ο πρόεδρος Harry Truman θέλησε να αποκτήσουν οι ΗΠΑ τη Γροιλανδία, τόνισε πως η κατάσταση «είναι σε εξέλιξη».
«Η Γροιλανδία ανήκει στη Δανία, η Δανία είναι σύμμαχος, η Γροιλανδία είναι ένα στρατηγικό σημείο εκεί. Και έχει και πολλά πολύτιμα μέταλλα», πρόσθεσε ο Kudlow,.
Ο Trump πρόκειται να επισκεφθεί την Κοπεγχάγη στις αρχές του επόμενου μήνα και το θέμα της Αρκτικής θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών με τη Frederiksen,  και τον πρωθυπουργό της αυτόνομης περιοχής της Γροιλανδίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης