Και τέταρτο τουρκικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο - Cavusoglu: Το Ορούτς Ρέις είναι καθοδόν

Και τέταρτο τουρκικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο - Cavusoglu: Το Ορούτς Ρέις είναι καθοδόν
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, δήλωσε ότι και τέταρτο τουρκικό πλοίο κινείται προς την Ανατολική Μεσόγειο
Ακόμα ένα τουρκικό πλοίο στέλνει στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία παραβλέποντας τις προειδοποιήσεις ΗΠΑ και Ευρώπης να σταματήσει τις προκλήσεις διαφορετικά θα της επιβληθούν κυρώσεις.
Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, απαντώντας στον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Kemal Kilicdaroglu, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί η Τουρκία δεν βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε μέσω του twitter ότι το τέταρτο τουρκικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» είναι καθοδόν για την Ανατολική Μεσόγειο.
«Ο Kilicdaroglu προφανώς νομίζει ότι το "Φατίχ", το "Γιαβούζ" και το "Μπαρμπαρός", που προστατεύουν τα δικά μας δικαιώματα και της "ΤΔΒΚ", είναι ελληνικά πλοία.
Και το τέταρτό μας πλοίο "Ορούτς Ρέις" είναι καθοδόν.
Είμαστε έτοιμοι να ενημερώσουμε για το θέμα τον κ. Γενικό Πρόεδρο ο οποίος δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος για την εθνική υπόθεσή μας στο Κυπριακό» έγραψε στο twitter.
Ο Kilicdaroglu είχε δηλώσει νωρίτερα σε ομιλία του στο Νέβσεχιρ ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τη διοίκηση της Συρίας, πρέπει να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Αίγυπτο.
"Στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχει πλούσιο πετρέλαιο, φυσικό αέριο.
Η Αμερική είναι εκεί, η Ελλάδα είναι εκεί, η ‘ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου είναι εκεί, η Αίγυπτος είναι εκεί, το Κατάρ είναι εκεί, όλοι είναι εκεί, μόνο ένα κράτος δεν είναι εκεί, η Τουρκία. Γιατί δεν είναι;
Λένε στα λόγια ότι ασκούν επιτυχημένη εξωτερική πολιτική.
Γιατί δεν είμαστε εκεί; Επειδή τσακωθήκαμε με την Αίγυπτο.
Γιατί τσακωθήκαμε;
Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την Αίγυπτο.
Γιατί τσακωθήκαμε; Θέλω αυτό να το σκεφτούν οι αδελφοί μου στο ΑΚΡ» δήλωσε ο Kilicdaroglu.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS