Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron σε Putin: Σεβαστείτε τις δημοκρατικές αρχές - Η Ρωσία πρέπει να σεβαστεί θεμελιώδη δικαιώματα

Macron σε  Putin: Σεβαστείτε τις δημοκρατικές αρχές - Η Ρωσία πρέπει να σεβαστεί θεμελιώδη δικαιώματα
Ο Γάλλος πρόεδρος σχολίασε την στάση της Ρωσίας στο θέμα του δήμου της Μόσχας
Ο Γάλλος πρόεδρος, Emanuel Macron συναντήθηκε σήμερα 19/8, με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin.
Ο Macron δήλωσε ότι η Μόσχα πρέπει να συμμορφωθεί με τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές και να προαγάγει τον διάλογο μεταξύ των χωρών.
Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος φιλοξενεί τον Putin στην θερινή του κατοικία στο φρούριο Μπρεγκανσόν στην νότια Γαλλία, εξέφρασε την ελπίδα του οι δύο ηγέτες να σημειώσουν πρόοδο προς ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, προσφέροντας στον Putin ένα κλαδί ελιάς.
"Καλέσαμε αυτό το καλοκαίρι για την ελευθερία της διαμαρτυρίας, την ελευθερία του λόγου και της γνώμης, και την ελευθερία της προκήρυξης εκλογών, που θα πρέπει να γίνονται απόλυτα σεβαστά τόσο από την Ρωσία όσο και από οποιοδήποτε μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης", τόνισε ο Emanuel Macron στην κοινή συνέντευξη τύπου.
"Πιστεύω σε μία ευρωπαϊκή Ρωσία", κατέληξε.
Η Μόσχα εδώ και ένα μήνα συγκλονίζεται από εβδομαδιαίες αφού οι αρχές απαγόρευσαν στους υποψηφίους της αντιπολίτευσης να διεξαχθούν εκλογές για τον δήμο της πόλης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι θα συζητήσουν επίσης πώς να εξαλείψουν τις εντάσεις για το Ιράν, την ένταση στην Συρία και το πρόβλημα του ελέγχου των όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης