Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πρώτα εταιρική κοινωνική ευθύνη και μετά τα κέρδη, το μήνυμα των CEOs

ΗΠΑ: Πρώτα εταιρική κοινωνική ευθύνη και μετά τα κέρδη, το μήνυμα των CEOs
Το μήνυμα των CEOs κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών 
Οι κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες πρέπει να επικεντρωθούν στην εταιρική ευθύνη προς την κοινωνία και δευτερευόντως στα εταιρικά, διαμήνυσε το Business Roundtable, το συμβούλιο των διευθύνοντων συμβούλων κορυφαίων εταιρειών στις ΗΠΑ.
Ενδεικτικά, μεταξύ των 180 εταιρειών του Συμβουλίου είναι οι Amazon και JPMorgan Chase.
Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την πρώτη φορά μέσα σε πέντε δεκαετίες που το Business Roundtable αναφέρει ότι τα κέρδη των μετόχων δεν αποτελούν προτεραιότητα και έρχεται σε μια εποχή που οι εταιρείες λαμβάνουν ολοένα και περισσότερο θέσεις για ζητήματα εκτός της εταιρικής σφαίρας, λόγω της πίεσης από πλευράς ακτιβιστών.
«Αυτή η νέα δήλωση αντικατοπτρίζει καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να λειτουργούν σήμερα.
Επιβεβαιώνει τον ουσιαστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι εταιρίες στη βελτίωση της κοινωνίας μας, όταν οι διευθύνοντες σύμβουλοι είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στην ικανοποίηση των αναγκών όλων των ενδιαφερομένων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Johnson, Alex Gorsky.
Η δήλωση περιγράφει πέντε προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένων των δεσμεύσεων για επενδύσεις σε εργαζόμενους, παρέχοντας δίκαιους μισθούς και «σημαντικά οφέλη», υποστηρίζοντας τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται και αντιμετωπίζοντας δεοντολογικά τους προμηθευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης