Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε δοκιμή συμβατικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς, αφότου αποχώρησαν από τη συνθήκη INF

Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε δοκιμή συμβατικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς, αφότου αποχώρησαν από τη συνθήκη  INF
Επιταχύνουν οι ΗΠΑ την ανάπτυξη νέων πυραύλων εδάφους-αέρος δίνοντας νέα ώθηση στον πόλεμο των εξοπλισμών
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι πραγματοποίησαν δοκιμή ενός συμβατικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς τύπου Κρουζ με εύρος άνω των 500 χιλιομέτρων, μια δοκιμή που κατέστη δυνατή μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τη συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού INF στις αρχές του μήνα. Και αυτό γιατί ως πριν λίγο καιρό απαγορευόταν η δοκιμή, βάσει της συνθήκης για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς.
Όπως διευκρίνισε το Πεντάγωνο σε δελτίο τύπου, η δοκιμή του πυραύλου τύπου Κρουζ, που ήταν επιτυχημένη, διεξήχθη χθες Κυριακή από το νησί Σαν Νίκολας, στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, στις 14.30 τοπική ώρα (00.30 ώρα Ελλάδας σήμερα).
«Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από την επίγεια εξέδρα απογείωσης και έπληξε με ακρίβεια τον στόχο του αφού διένυσε περισσότερα από 500 χλμ» διευκρινίζει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, σε ένα δελτίο τύπου.
«Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από αυτήν τη δοκιμή θα δώσουν στο υπουργείο Άμυνας τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανάπτυξη νέων όπλων μέσου βεληνεκούς» καταλήγει το Πεντάγωνο, σε ένα πολύ σύντομο δελτίο τύπου.
Οι ΗΠΑ αποχώρησαν τη 2α Αυγούστου από τη συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού INF, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι την παραβίαζε για πολλά χρόνια κι ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για μια νέα κούρσα εξοπλισμών εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας.
Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Άμυνας Mark Esper είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων πυραύλων εδάφους-αέρος.
 
www.bankingnews.gr
 

BREAKING NEWS