Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department σε Τουρκία: Να σταματήσει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητες το Yavuz

State Department σε Τουρκία: Να σταματήσει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητες το Yavuz
Να απομακρυνθεί από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου ζητά το State Department
Ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις παράνομες και προκλητικές δραστηριότητες του τουρκικού γεωτρύπανου Yavuz στα ανοιχτά της Καρπασίας στέλνει το State Department.
Συγκεκριμένα, το State Department καλεί τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν άμεσα τις παράνομες και προκλητικές δραστηριότητες εντός των χωρικών υδάτων της Κύπρου και να απομακρύνει το Yavuz.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις δραστηριότητες του Yavuz εκπρόσωπος του State Department υποστήριξε πως «μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία, ενεργώντας μέσω της κυβέρνησής της, μπορεί να συναινέσει σε δραστηριότητες όπως οι γεωτρήσεις εντός των χωρικών της υδάτων».
«Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις δραστηριότητες του πλωτού γεωτρύπανου Γιαβούζ, το οποίο λειτουργεί εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» αναφέρει το State Department, το οποίο κάνει λόγο για προκλητική ενέργεια που αυξάνει την ένταση στην περιοχή.
Παράλληλα το State Department τονίζει ότι η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να βάζει τις βάσεις για βιώσιμη ενεργειακή ασφάλεια και ευημερία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης