Κίνα: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Αύγουστο του 2019, στις -4,9 μονάδες

Κίνα: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Αύγουστο του 2019, στις -4,9 μονάδες
Το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών ZEW διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του για την αύξηση του κινειζκού ΑΕΠ
Οριακή πτώση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά την Κίνα για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (20/8) στοιχεία του Γερμανικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών (ZEW), εν μέσω των εμπορικών εντάσεων που επικρατούν τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος, ο οποίος αφορά τις προσδοκίες για την κινεζική οικονομία κατά τους επόμενους μήνες, υποχώρησε στις -4,9 μονάδες, έναντι -4,8 μονάδων τον Ιούλιο του 2019.
Ωστόσο, το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του για την αύξηση του κινειζκού ΑΕΠ το 2019, και συγκεκριμένα στο 6,1%, ενώ ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας ενισχύθηκε κατά 2,1 μονάδες, στις -12,9 μονάδες συνολικά.
Σύμφωνα με τον ερευνητή του Τμήματος Διεθνούς και Δημοσιονομικής Διαχείρισης του ZEW, Michael Schroeder, «οι ειδικοί αναμένουν ότι η υπτίμηση του γουάν έναντι του αμερικανικού δολαρίου θα συνεχιστεί», προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με προβλέψεις, η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία θα μεταβληθεί από 7,03 γουάν ανά δολάριο στα 7,07 γουάν ανά δολάριο τους επόμενους τρεις μήνες και στα 7,14 γουάν ανά δολάριο τους επόμενους δώδεκα μήνες».
Παράλληλα, ο ερευνητής του ZEW διευκρίνισε ότι «αυτή η υποτίμηση του γουάν μπορεί να στηρίξει αφενός τις εξαγωγές της Κίνας, αλλά θα μπορούσε να συμβάλει αφετέρου στην περαιτέρω κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS