Σαντορινιός (ΣΥΡΙΖΑ): Αόριστα τα κυβερνητικά μέτρα για τη Σαμοθράκη – Δεν ξέρουν τι τους γίνεται

Σαντορινιός (ΣΥΡΙΖΑ): Αόριστα τα κυβερνητικά μέτρα για τη Σαμοθράκη – Δεν ξέρουν τι τους γίνεται
Σύνθετο θέμα εξωτερικής πολιτικής το ζήτημα με το ιρανικό τάνκερ υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Αόριστα χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος που ανέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιός, ο οποίος υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση.
«Από τη στιγμή που τα πλοία "ΣΑΟΣ" και το "ΣΑΟΝΗΣΟΣ" έπαθαν βλάβη, θα έπρεπε να πάει ένα πλοίο το οποίο θα μπορεί να μπει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας.
Το λιμάνι της Καμαριώτισσας έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές.
Το πλοίο (που εστάλη) ήταν πάρα πολύ μεγάλο για να μπορέσει να χωρέσει σε ένα λιμάνι όπως είναι το λιμάνι της Καμαριώτισσας.
Εάν δεν γνώριζαν ποιες είναι οι συνθήκες στο λιμάνι, και έστειλαν αυτό το πλοίο, τότε, μιλάμε για προχειρότητα στη διαχείριση.
Εάν το γνώριζαν, τότε, μιλάμε για εξαπάτηση των πολιτών, των επισκεπτών, των επιχειρηματιών» αναφέρει σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Σαντορινιός, ο οποίος σχετικά με τη σύμβαση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, τόνισε ότι αυτή υπεγράφη το 2009, επί κυβέρνησης ΝΔ.
«Δεν έχουμε κάνει εμείς αυτή τη σύμβαση, την έχει κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, οπότε αν ψάχνουν για ευθύνες, ας τις αναζητήσουν σε αυτούς που είχαν υπογράψει τη σύμβαση.
Αλλά επί της ουσίας, επειδή άκουσα κάτι για πλοία αντικατάστασης.
Σε κάθε σύμβαση άγονης γραμμής θα μπουν πλοία αντικατάστασης υποχρεωτικά.
Έχουμε περίπου 70 συμβάσεις άγονης γραμμής.
Αν σε κάθε μία από αυτές έχουμε ένα πλοίο να περιμένει, χρειαζόμαστε άλλα 70 πλοία να περιμένουν σε περίπτωση που συμβεί κάτι.
Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αρκετά πλοία για να καλύψουμε τις ανάγκες των άγονων γραμμών.
Πόσο μάλλον να έχουμε και επιπλέον 70 πλοία, τα οποία απλά θα περιμένουν.
Νομίζω ότι αυτό αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται» υποστήριξε ο κ.Σαντορινιός
Ερωτηθείς για το ζήτημα με το ιρανικό τάνκερ ο κ.Σαντορινιός έκανε λόγο για «σύνθετο θέμα εξωτερικής πολιτικής, με το οποίο κινδυνεύει η χώρα να εμπλακεί σε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ».
«Πιστεύω ότι θα υπάρξει σύνεση, να το διαχειριστούμε με τρόπο ώστε να μη δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα μας» είπε ο κ.Σαντορινιός, ο οποίος ερωτηθείς για το «στίγμα» που θα δώσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στην 84η ΔΕΘ επισήμανε ότι το κόμμα του από την πρώτη στιγμή είπε ότι θα ασκήσει προγραμματική αντιπολίτευση.
«Αυτό έχουμε κάνει και στις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.
Και δυστυχώς τα λάθη της ΝΔ είναι πάρα πολλά.
Εμείς θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις προς τον ελληνικό λαό, προτάσεις διακυβέρνησης, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, και να δώσουμε εναλλακτική πρόταση εξουσίας στον τόπο.
Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό.
Άρα, σε αυτή την κατεύθυνση πιστεύω πως θα κινηθεί ο πρόεδρος του κόμματός μας, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην ΔΕΘ» τόνισε ο κ.Σαντορινιός.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS