Η Apple επενδύει 6 δισ. δολάρια για την είσοδο στο video streaming

Η Apple επενδύει 6 δισ. δολάρια για την είσοδο στο video streaming
Η Apple επενδύει 6 δισ. δολάρια στον «πόλεμο» του video streaming
Ποσό υψηλότερο των 6 δισ. δολαρίων επενδύει η Apple σε σειρές και ταινίες ενόψει της κυκλοφορίας της νέας υπηρεσίας video streaming, με στόχο να ξεπεράσει τις πλατφόρμες Netflix, Disney και HBO της ΑΤ&Τ.
Η κολοσσιαία κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone προετοιμάζει την είσοδό της στα media εδώ και χρόνια, καθώς το 2017 προχώρησε στην πρόσληψη των Jamie Erlicht and Zack Van Amburg, δύο πολύ γνωστών στελεχών της Sony Pictures Television.
Ο αρχικός προϋπολογισμός που τους δόθηκε ήταν 1 δισ. για εκπομπές του πρώτου έτους, ωστόσο το ποσό ανεβαίνει και μέχρι στιγμής έχει φτάσει στα 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές των Financial Times.
H Αpple έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολαρίων στη σειρά στην οποία θα παίζουν οι Jennifer Aniston, Reese Witherspoon και Steve Carell, με τίτλο The Morning Show.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ποσά είναι μεγαλύτερα και από αυτά που δίνονταν για ένα επεισόδιο του Game of Thrones –το οποίο κόστιζε 15 εκατ. ανά επεισόδιο στην τελευταία σεζόν.
Η πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο της εταιρείας αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες, σε μία προσπάθεια να προλάβει την έναρξη της Disney Plus, η οποία τοποθετείται στις 12 Νοεμβρίου.
Η Apple δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πόσο θα κοστίζει η υπηρεσία βίντεο ή άλλες λεπτομέρειες για τη συνδρομή, αλλά όπως έχει ενημερώσει θα προστίθεται νέο περιεχόμενο κάθε μήνα, μετά την έναρξη της σε περισσότερες από 100 χώρες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS