Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υποβαθμίζονται σε «Β-» τρεις τράπεζες της Αργεντινής - Αρνητικό το outlook

S&P: Υποβαθμίζονται σε «Β-» τρεις τράπεζες της Αργεντινής - Αρνητικό το outlook
Υποβάθμιση τραπεζών της Αργεντινής από την S&P Global Ratings
Σε «Β-» -από «B»- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα για τρεις τράπεζες της Αργεντινής η S&P Global Ratings, διατηρώντας, μάλιστα, τις αρνητικές προοπτικές (outlook).
Πρόκειται για τις Banco De Galicia Y Buenos Aires, Banco Patagonia και Banco de la Provincia de Buenos Aires.
Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώθηκε σε «Β-» η Banco Hipotecario, με σταθερό outlook.
Ο οίκος επικαλείται την πρόσφατη υποβάθμιση της Αργεντινής από «Β-» σε «Β», με αρνητικές προοπτικές.
O αμερικανικός οίκος αξιολόγησης κάνει λόγο για αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές, με απότομη υποτίμηση του πέσο και άνοδο των επιτοκίων μετά τις πρόσφατες εκλογές.
Επίσης, αναφέρεται στο εξασθενημένο και ευάλωτο οικονομικό προφίλ του κράτους.
Στα επόμενα τρίμηνα, ο οίκος αναμένει τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να συνεχίσουν να λειτουργούν υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που επιδεινώνονται από την πρόσφατη αναταραχή στην αγορά που υποβαθμίζει την τροχιά οικονομικής ανάπτυξης και τον πληθωρισμό και τη δυναμική του χρέους.
Το ΑΕΠ θα αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 2,3% φέτος και ο πληθωρισμός θα επιταχυνθεί σε 55%, δεδομένης της υποτίμησης 30% του πέσο.
«Οι τράπεζες της Αργεντινής παρέχουν όλο και περισσότερο δάνεια σε δολάρια, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι για τους δανειολήπτες που παράγουν εισόδημα στο ίδιο νόμισμα, όπως οι εξαγωγείς, γεγονός που ελαφρύνει κάπως τον πιθανό κίνδυνο. Αναμένουμε το τραπεζικό σύστημα να παραμείνει κερδοφόρο, αλλά με μεγαλύτερο μερίδιο που προέρχεται από συμμετοχές σε τίτλους κεντρικής τράπεζας, οι οποίες θα αντισταθμίσουν περισσότερο από τις υψηλότερες επιβαρύνσεις για προβλέψεις ως απάντηση στην αυξανόμενη παραβατικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης