Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες η Aramco για την αρχική δημόσια εγγραφή της

tags :
Reuters: Σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες η Aramco για την αρχική δημόσια εγγραφή της
Πιθανώς το IPO να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2020
Σε διαπραγματεύσεις με κορυφαίους χρηματοοικονομικούς ομίλους βρίσκεται η σουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία Aramco, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση της αρχικής δημόσιας εγγραφής της (IPO), όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
Το Reuters υποστηρίζει ότι κορυφαία στελέχη της Aramco είχαν επαφές με τράπεζες και τους ζήτησαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους αναφορικά με το IPO, το οποίο, πάντως, συνεχώς αναβάλετε τείνοντας να μετατραπεί σε… σήριαλ.
Οι συγκεκριμένες επαφές ξεκίνησαν λίγες ημέρες μετά την πρώτη ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών από την πετρελαϊκή εταιρεία, η οποία για’ το α’ εξάμηνο 2019 είχε καθαρά κέρδη 46,9 δισ. δολαρίων, ήτοι με πτώση 12% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.
Υπενθυμίζεται ότι η Aramco ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε IPO πριν από τρία χρόνια, προσφέροντας στους επενδυτές το 5% των μετοχών της, η αξία των οποίων αποτιμάται στα δύο τρισ. δολάρια.
Βάσει των τελευταίων πληροφοριών που υπάρχουν και δημοσιεύθηκαν στη Wall Street Journal στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι το IPO να πραγματοποιηθεί τελικά στις αρχές του 2020, αλλά Σαουδάραβες αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι μπορεί να αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί τελικά το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης