Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roth (Γερμανία): Η ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία και η ενιαία αγορά της ΕΕ δεν είναι προς διαπραγμάτευση

Roth (Γερμανία): Η ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία και η ενιαία αγορά της ΕΕ δεν είναι προς διαπραγμάτευση
Ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τόνισε ότι η ειρήνη στη Βόρεια Ιρλαδνία και η εναιαία αγορά αποτελούν ζητήματα τα οποία η ΕΕ δεν θα διαπραγματευτεί
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με το Ηνωμένο Βασίλειο τα ζητήματα της Βόρειας Ιρλαδνίας και της ενιαίας αγοράς, αναφέρθηκε σήμερα (21/8) ο υπουργός Εξωτερικών Υπθέσεων της Γερμανίας, Michael Roth, ενόψει της συνάντησης που θα έχει ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson με την καγκελάριο Angela Merkel.
Ειδικότερα, μέσω ανάρτησης που δημοσίευσε στο Twitter, ο κ. Roth δήλωσε ότι «η μετατροπή άχυρου σε χρυσό δε λειτούργησε ποτέ», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «αυτό ισχύει και για το Brexit».
«Η ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και η ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς δεν είναι διαπραγματεύσιμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων.
Παράλληλα, ο κ. Roth επεσήμανε ότι «μπορούμε να συζητήσουμε σχετικά με τους μελλοντικούς δεσμούς ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Νωρίτερα, ο Γερμανός βουελυτής Norbert Roettgen δήλωσε ότι «η νέα ρητορική από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει αλλάξει τη στάση μας απέναντι στο Brexit», τονίζοντας παράλληλα ότι η επιστολή που έστειλε ο Boris Johnson στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, «δεν αποτελεί μία σοβαρή προσφορά, και ο Boris Johnson το γνωρίζει αυτό».
«Όσον δεν υπάρχουν λύσεις για το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων στο τραπέζι, δεν υπάρχει χώρος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία αποχώησης», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Roettgen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης