Υπ. Παιδείας: Στα σχολεία ήδη τα βιβλία - Θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών

Υπ. Παιδείας: Στα σχολεία ήδη τα βιβλία - Θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών
Θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας
Στη διαδικασία διανομής των σχολικών βιβλίων και την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Συγκεκριμένα, σε δήλωσή τους, η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, και η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνουν πως «η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, η προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές αποτέλεσαν από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του υπουργείου πρωταρχικό στόχο και μέλημά μας.
Ως εκ τούτου:

1) Έχει ήδη ολοκληρωθεί η παράδοση των προβλεπόμενων σχολικών βιβλίων στα σχολεία της χώρας.

2) Έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών θα διενεργηθούν βάσει των τελευταίων -εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ- πινάκων κατάταξης, ήτοι των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019, σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του ν. 4589/2019.
Με δεδομένο ότι οι πίνακες αυτοί έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, κατόπιν του προβλεπόμενου ελέγχου νομιμότητας, και ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση από το ΑΣΕΠ νέων πινάκων κατάταξης του ν. 4589/2019, η ισχύς των εγκεκριμένων πινάκων θα παραταθεί, με σεβασμό στις αρχές της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας».
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, με στόχο την απρόσκοπτη έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας, η διαδικασία πλήρωσης των κενών θέσεων έχει προγραμματιστεί ως εξής:

*Έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης παράτασης ισχύος των εγκεκριμένων πινάκων 2018-2019 (24/8).
*Έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων (μέχρι 28/8).
*Υποβολή περιοχών προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ και για τα μέλη ΕΕΠ - ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (28/8 - 2/9).
*Καταληκτική ημερομηνία καταγραφής λειτουργικών κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο ΟΠΣΥΔ (3/9).
*Διενέργεια προσλήψεων αναπληρωτών (5/9 - 6/9).

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS