Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί ο Macron επιμένει στην επιβολή ψηφιακού φόρου στις εταιρείες τεχνολογίας

Γιατί ο Macron επιμένει στην επιβολή ψηφιακού φόρου στις εταιρείες τεχνολογίας
Η στάση του Trump αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για μία κοινή διεθνή φορολογική πολιτική
Ο E. Macron πιέζει για την επιβολή ψηφιακού φόρου 3% στους τεχνολογικούς κολοσσούς, την οποία ο Trump χαρακτήρισε "ανοησία".
Ο Γάλλος πρόεδρος όμως φαίνεται να επιμένει σε μία διεθνή συμφωνία για την φορολόγηση των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.
Θεωρεί ότι είναι θέμα "κοινωνικής δικαιοσύνης", όπως επισημαίνει το Reuters.
Αυτήν την στιγμή οι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Facebook και η Google απολαμβάνουν μεγάλα κέρδη χάρη στην χαμηλή φορολογία σε χώρες όπως η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο.
Σκοπεύει μάλιστα να θέσει το ζήτημα επί τάπητος στην Σύνοδο των G7 το Σαββατοκύριακο (24-25/8), αγνοώντας τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον ότι οι εταιρείες διαδικτύου είναι αδίκως στοχοποιημένες.
Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 συμφώνησαν τον Ιούνιο 2019 να καταρτίσουν κοινούς κανόνες για να κλείσουν τις φορολογικές "τρύπες" και υποσχέθηκαν να "διπλασιάσουν τις προσπάθειες" για μια λύση που θα βασίζεται στη συναίνεση μέχρι το 2020.
Ομοίως οι ΥΠΟΙΚ του G7 συμφώνησαν στην ανάγκη επιβολής ενός ελάχιστου φόρου ώστε να αποθαρρύνουν τις εταιρείες για έναν "αγώνα προς τα κάτω".
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι βέβαια η στάση του D. Trump. Η διαφωνία του στο θέμα αυτό εγείρει ανησυχίες για τυχόν διατάραξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ε.Ε. και Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης