Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Ο πρόεδρος Bolsonaro κατηγορεί ΜΚΟ για εμπρησμό στον Αμαζόνιο

Βραζιλία: Ο πρόεδρος Bolsonaro κατηγορεί ΜΚΟ για εμπρησμό στον Αμαζόνιο
Jair Bolsonaro κατά ΜΚΟ για τις φωτιές στον Αμαζόνιο
Στην αντεπίθεση περνά ο Πρόεδρος της Βραζιλίας επιχειρώντας να αποκρούσει το μπαράζ επικρίσεων που δέχεται για τις φωτιές στον Αμαζόνιο.
Ο Jair Bolsonaro κατηγορεί ανοικτά ΜΚΟ και περιβαλλοντικές οργανώσεις για εμπρησμό με στόχο να πλήξουν την κυβέρνησή του και τον ίδιο προσωπικά.
Την φετινή χρονιά στην Βραζιλία έχουν μπει περισσότερες από 72.000 φωτιές αριθμός κατά 84% αυξημένος σε σχέση με το 2018.
«Όσον αφορά στις πυρκαγιές του Αμαζονίου έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσαν να έχουν μπει από τις ΜΚΟ, διότι ζητούν λεφτά.
Ποιος ήταν ο σκοπός τους;
Να προκαλέσουν πρόβλημα στην Βραζιλία», είπε μεταξύ άλλων.
Η έξαρση των πυρκαγιών έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποίαν υπάρχουν αναφορές ότι οι αγρότες ενθαρρύνονται να εκκαθαρίσουν τα αγροκτήματά τους από τις καλλιέργειές τους αφού η κυβέρνηση προωθεί την ανοικτή οικονομική δραστηριότητα.
Μάλιστα η κυβέρνηση Bolsonaro καταγγέλλεται ότι λειτουργεί υποστηρικτικά στους υλοτόμους κι αδιαφορεί για τις αυτόχθονες ομάδες του πληθυσμού προκαλώντας κύμα διαδηλώσεων.
«Ο Jair Bolsonaro είναι εξαιρετικά ανεύθυνος.
Θα πρέπει να αποδείξει ότι αυτές οι οργανώσεις προκαλούν πυρκαγιές στον Αμαζόνιο», ανέφερε μέλος της ΜΚΟ ABONG.
Ο Αμαζόνιος, αποκαλούμενος και πνεύμονας του πλανήτη, θεωρείται ύψιστης σημασίας περιβαλλοντικό κεφάλαιο μιας κι απορροφά σημαντικές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης