ΗΠΑ: Μετά την άρνηση Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλίας η επανένταξη της Ρωσίας στην G7 είναι πιθανή

ΗΠΑ: Μετά την άρνηση Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλίας η επανένταξη της Ρωσίας στην G7 είναι πιθανή
Ο Trump θέλει τη Ρωσία στην G7, το Σαββατοκύριακο θα γνωρίζουμε αν θα καταφέρει να τους μεταπείσει
Οι ηγέτες των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου γνωστή, G7, είναι πιθανό να συζητήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο στη σύνοδο κορυφής τους στο Μπιαρίτς της Γαλλίας αν θα δεχτούν και πάλι στους κόλπους τους τη Ρωσία.
Στη δήλωση αυτή προέβη απόψε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται όμως να υπάρξει κάποια ψηφοφορία για το θέμα αυτό, δεδομένου ότι η Ομάδα των πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών λαμβάνει ομόφωνα τις αποφάσεις της.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump εξέφρασε την υποστήριξή του στην επανένταξη της Ρωσίας στην Ομάδα και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να διεξαχθεί ψηφοφορία για να ληφθεί απόφαση.
Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ρωσία δεν έχει ζητήσει επισήμως να επανενταχθεί στην Ομάδα και πρόσθεσε ότι αυτό είναι απαραίτητο.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μπιαρίτς της Γαλλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ινδίας και του Καναδά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS