Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε στο 0,5% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2019 - Κατώτερος των εκτιμήσεων

Ιαπωνία: Υποχώρησε στο 0,5% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2019 - Κατώτερος των εκτιμήσεων
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα διαμορφωθεί στο 0,6%
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ιαπωνία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (23/8) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα των εκτιμήσεων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, έναντι 0,7% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 0,6%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ εάν εξαιρεθούν οι τιμές νοπών τροφίμων, ο ετήσιος ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιαπωνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν κατά 0,8% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι τιμές στον τομέα υπηρεσιών παρέμειναν αμετάβλητες.
Όσον αφορά τον τομέα μεταφορών και επικοινωνιών, οι τιμές κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του 0,5%, ενώ οι τιμές ενδυμάτων και υποδυμάτων σημείωσαν τη μεγαλύτερη ετήσια ανόδο, και συγκεκριμένα στο 2%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές νοπών τροφίμων και ενέργειας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6% σε ετήσια βάση, έναντι 0,5% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων επίσης στο 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης