Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Πιο πιθανές οι εκλογές στην Ιταλία παρά ένας Αριστερός συνασπισμός

CNBC: Πιο πιθανές οι εκλογές στην Ιταλία παρά ένας Αριστερός συνασπισμός
Το μέλλον της Ιταλίας βρίσκεται στα χέρια του προέδρου Sergio Mattarella, ο οποίος διεξάγει διαβουλεύσεις για να δει εάν κάποια κόμματα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές
Όλο και περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ιταλία καθώς τόσο το Κίνημα των Πέντε Αστέρων όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα στις συναντήσεις του με τον Ιταλό πρόεδρο, Sergio Mattarella παρουσίασαν μια μακρά λίστα απαιτήσεων για τη μεταξύ τους επιθυμία.
Όπως σχολιάζει το CNBC, συνεργασία μεταξύ των κομμάτων δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αν και θα είχε μια σχετικά άνετη πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά θα πρέπει να βασίζεται σε λίγους συμπαθητικούς αλλά άσχετους γερουσιαστές, αν θέλουν να κερδίσουν ψήφους στο ανώτερο νομοθετικό σώμα.
«Και οι αναλυτές έχουν πει ότι η πιθανότητα αυτής της σταθερότητας ενδεχομένως να έχει συμβάλλει ώστε οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, αλλά το χρέος της χώρας σημαίνει ότι οι επενδυτικοί κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί ενόψει της αξιολόγησης από τη Moody's στις αρχές Σεπτεμβρίου» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι ο Mattarella έχει δώσει περιθώριο έως την Τρίτη (27/8/2019) ώστε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το Δημοκρατικό Κόμμα να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα του επιτρέψει να ορίσει νέο πρωθυπουργό για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Σε αυτή την περίπτωση δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Τα αγκάθια

Ωστόσο, τα δύο κόμματα ενδέχεται να δυσκολευτούν όσον αφορά τη συμφωνία σχετικά με την κοινοβουλευτική μεταρρύθμιση και τη μεταναστευτική πολιτική, αφού το Δημοκρατικό Κόμμα επέμεινε ότι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων πρέπει να συμφωνήσει στην κατάργηση της νομοθεσίας για το μεταναστευτικό και την ασφάλεια.
Μάλιστα, ο Luigi Di Maio του Κινήματος των Πέντε Αστέρων επέμεινε σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ότι το σχέδιο του κόμματός του για μείωση του αριθμού των βουλευτών της Ιταλίας δεν θα περιμένει.
Αυτές οι προκλήσεις μπορεί να αποδειχθούν ανυπέρβλητες, σύμφωνα με τον Lorenzo Codogno, πρώην ανώτερο υπάλληλο στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, και τώρα ανεξάρτητο σύμβουλο.
«Αυτά τα δύο κόμματα έχουν πολύ λίγα κοινά σημεία και η προσπάθεια συνδυασμού διαφορετικών προτεραιοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε ένα συνονθύλευμα» ανέφερε σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συνομιλίες θα αποτύχουν τελικά και θα διεξαχθούν νέες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης