Σπυράκη: Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα – Εκπέμπει μηνύματα σταθερότητας

Σπυράκη: Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα – Εκπέμπει μηνύματα σταθερότητας
Ο Μητσοτάκης έχει βάλει στόχο να αλλάξει το αφήγημα για την Ελλάδα είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και ότι χάρη στις προσπάθειες και κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα ξαναμπεί στον επενδυτικό χάρτη διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
«Η κυβέρνηση έχει στόχο να ξαναβάλει την Ελλάδα στον επενδυτικό χάρτη και θα το κάνει γιατί η χώρα εκπέμπει μηνύματα σταθερότητας, ασφάλειας δικαίου και καθίσταται σταθερά αλλά γρήγορα, ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, όχι μόνο για τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, αλλά και για τα κεφάλαια σε όλο τον κόσμο.
Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλάει με τους αρχηγούς των μεγαλύτερων οικονομιών στην ΕΕ, επιχειρώντας να αναδείξει το στοιχείο ότι γίνονται ουσιώδεις αλλαγές πια και ότι η Ελλάδα δεν θα "ξεφύγει”, είναι ένα στοιχείο που δείχνει πως θα πορευθεί αυτή η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός έχει βάλει στόχο να αλλάξει το αφήγημα για την Ελλάδα στις πρωτεύουσες που στην πραγματικότητα κρίνουν την οικονομική πολιτική της ΕΕ.
Και γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να παρουσιάσει στους εταίρους και πιστωτές το πρόγραμμα της κυβέρνησης και τα πρώτα βήματα που κάνει, με στόχο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Αυτές είναι η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις που τις αφορά όλες, από ένα μικρό κατάστημα μέχρι μια μεγάλη βιομηχανία, από το 28% στο 24% και τελικά στο 20% και ταυτόχρονα, η αυξημένη φορολογική συμμόρφωση» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm η κα.Σπυράκη.
Ερωτηθείσα για την κατάσταση στη Βουλή, η κα.Σπυράκη παρέθεσε συγκριτικά στοιχεία σχετικά με τη χρηματιστηριακή της αξία, η οποία τον Οκτώβριο του 2014 ήταν στο 1,9 δισ. ευρώ και σήμερα στο 0,3 δισ. ευρώ, αλλά και με τα κέρδη, που το 2014 ήταν 90 εκατομμύρια ευρώ, σε αντίθεση με το 2018 που έκλεισε με ζημιές 900 εκατ. ευρώ, όπως είπε.
«Είναι λοιπόν απαραίτητο και μάλιστα άμεσα - πριν από τις 15/9, ώστε ο ορκωτός λογιστής που θα κάνει παρατηρήσεις στις 24/9, να βρει καινούργια στοιχεία ή τέλος πάντων ένα σχέδιο που θα δώσει καινούργια στοιχεία - να βρεθούν εκείνα τα χρήματα που πρέπει να φτάσουν τα 800 εκατομμύρια ώστε να επιλυθεί το ταμειακό πρόβλημα της ΔΕΗ.
Η κυβέρνηση κινείται σ’ αυτή την κατεύθυνση, φροντίζει ώστε να εισρεύσουν στα ταμεία της ΔΕΗ χρήματα με τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης των τιμολογίων και συγχρόνως κυνηγώντας τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Η ΔΕΗ αποτελεί ενεργειακό πυλώνα στη χώρα μας και ταυτόχρονα πρέπει να εξυγιανθεί, να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να παίρνουν ηλεκτρικό ρεύμα σε εύλογη τιμή, να μη φορτώνει δηλαδή τους καταναλωτές προκειμένου να καλύψει η επιχείρηση τις αμαρτίες του παρελθόντος και τις κακές επιλογές που έγιναν στο παρελθόν» είπε η κα.Σπυράκη.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS