Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump κατά Fed και Κίνας: Καταστρέφουν την αμερικανική οικονομία – Αυξάνει τους δασμούς σε 30% - Powell (Fed): Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό

Trump κατά Fed και Κίνας: Καταστρέφουν την αμερικανική οικονομία – Αυξάνει τους δασμούς σε 30% - Powell (Fed): Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό
Διπλή επίθεση του Trump μέσω Twitter σε Κίνα και FED
(upd5)Νέες επιθέσεις τόσο ενάντια στην Κίνα όσο και ενάντια στον επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, εξαπέλυσε εκ νέου ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.
Ταυτόχρονα ο Trump ανακοίνωσε αύξηση των δασμών στην Κίνα μετά την απόφαση της Κίνας να επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά προιόντα αξίας 75 δισεκ. δολαρίων.
Συγκεκριμένα από την 1η Οκτωβρίου, τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια αγαθών και προϊόντων από την Κίνα, τα οποία επί του παρόντος φορολογούνται στο 25%, θα φορολογούνται στο 30%.
Επιπλέον, τα υπόλοιπα 300 δισεκατομμύρια δολάρια αγαθών και προϊόντων από την Κίνα, τα οποία φορολογούνται από την 1η Σεπτεμβρίου στο 10%, θα φορολογούνται πλέον στο 15%.
Σας εφιστώ την προσοχή σας σε αυτό το θέμα κατέληξε ο Trump!

Αυτή τη φορά και οι δύο «εχθροί» τού έδωσαν αφορμή, καθώς η Κίνα επέβαλε νέους δασμούς ύψους 75 δισ. δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα, ενώ ο Jerome Powell στην ομιλία του στο Jackson Hole, δεν δίστασε να ασκήσει εμμέσως πλην σαφώς αιχμές κατά της εμπορικής πολιτικής του Trump.
Αποτέλεσμα ο Αμερικανός πρόεδρος να περάσει στην αντεπίθεση και όπως κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο να οδηγήσει τη Wall Street σε απώλειες που ξεπερνούν το 1%.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας, o Powell ή ο Κινέζος Xi;

Σε νέα επίθεση κατά της Fed προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, σχολιάζοντας την ομιλία του Jerome Powell στο Jackson Hole.
«Ως συνήθως, η Fed δεν έκανε τίποτα!
Είναι εκπληκτικό πως μπορούν να μιλάνε χωρίς να γνωρίζουν ή να ρωτάνε τι κάνω, κάτι που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Έχουμε ένα πολύ ισχυρό δολάριο και μια πολύ αδύναμη Fed.
Θα εργαστώ "έξοχα" και με τα δύο και οι ΗΠΑ θα τα πάνε τέλεια» σχολιάζει στο twitter για να συμπληρώσει σε νεότερη ανάρτηση «η μοναδική μου ερώτηση είναι, ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας, ο Powell ή ο πρόεδρος Xi (σσ. ο πρόεδρος της Κίνας);».
Image
Χάνουμε λεφτά από την Κίνα – Πρέπει να τα ανακτήσουμε

Σφοδρή επίθεση μέσω του twitter εξαπέλυσε ο Donald Trump στην Κίνα, εξαιτίας των νέων δασμών της ασιατικής χώρας στα αμερικανικά προϊόντα.
"Η χώρα μας έχασε, αφελώς, τρισ. δολάρια από την Κίνα, κατά την πάροδο των ετών.
Έχουν κλέψει την πνευματική μας ιδιοκτησία που ανάγεται σε δισ. δολάρια τον χρόνο και δεν σκοπεύουν να σταματήσουν. Δεν θα το αφήσω να συμβεί αυτό", έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο Trump επέμεινε πως αυτή η απώλεια χρημάτων θα πρέπει να σταματήσει και κάλεσε τις αμερικανικές εταιρείες να "κοιτάξουν πέρα από την αγορά της Κίνας, προς μία εναλλακτική", μιλώντας ακόμα και για παραγωγή εντός των αμερικανικών συνόρων.
Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στις αμερικανικές εταιρείες διανομής όπως η Fed Ex, η Amazon, η UPS αλλά και το Αμερικανό Ταχυδρομείο να "αρνηθούν τις διανομές του fentanyl από την Κίνα, καθώς [σ.σ. το φάρμακο] σκοτώνει 100.000 Αμερικανούς τον χρόνο".
Υπογράμμισε, τέλος, πως η αμερικανική οικονομία είναι πολύ μεγαλύτερη της κινεζικής χάρη στα κέρδη της εδώ και 2μιση χρόνια και θα συνεχίσει να είναι έτσι.
Image
Powell: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να στηρίξουμε την αμερικανική οικονομία

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) βρίσκεται αντιμέτωπη με το ρίσκο μίας «αναπόφευκτης περιόδου σχεδόν μηδενικών επιτοκίων», ανέφερε ο πρόεδρος της Fed κ. Jerome Powell.
Μιλώντας στο συνέδριο του Jackson Hole, το οποίο φέτος έχει ως θέμα το «Challenges for Monetary Policy», στο Κάνσας, υπογράμμισε ότι οι η κατάσταση για την οικονομία των ΗΠΑ κρίνεται ικανοποιητική, με ανάπτυξη για 11 συνεχόμενα χρόνια, ενώ προειδοποίησε για την αβεβαιότητα που μπορεί να βαρύνει θετικά.
Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στις αποφάσεις και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Τράπεζα από το μακρινό 1950 έως σήμερα, σημείωσε ότι, από το 2012, η μείωση της ανεργίας είχε εκπληκτικά μικρή επίπτωση στον πληθωρισμό.
«Θα αναφερθώ στις τρέχουσες επιπτώσεις της νομισματικής πολιτικής στις ερωτήσεις που τίθενται από αυτές τις τρεις εποχές (σσ: στο παρελθόν).
Η πρώτη εποχή έθεσε το ερώτημα εάν η Fed μπορεί να αποφύγει τον υπερβολικό πληθωρισμό.
Ο πληθωρισμός ήταν κατά μέσο όρο λιγότερο από 2% τα τελευταία 25 χρόνια και ο χαμηλός πληθωρισμός υπήρξε το κύριο μέλημα της τελευταίας δεκαετίας.
Ο χαμηλός πληθωρισμός φαίνεται να είναι το πρόβλημα αυτής της εποχής, όχι ο υψηλός πληθωρισμός.
Παρ 'όλα αυτά, στην απίθανη περίπτωση που τα σημάδια υπερβολικά υψηλού πληθωρισμού επιστρέφουν, έχουμε αποδεδειγμένα εργαλεία για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης.
Η ερώτηση της δεύτερης εποχής είναι μια προκλητική και επίκαιρη.
Η διαχείριση του χρηματοοικονομικού κινδύνου επιδεινώνεται και οι κίνδυνοι υποτιμούνται όλο και περισσότερο.
Στο τέλος της ημέρας, δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους ανθρώπους να βρουν τρόπους να αναλάβουν υπερβολικούς οικονομικούς κινδύνους.
Μπορούμε όμως να εργαστούμε για να βεβαιωθούμε ότι επιβαρύνονται με το κόστος των αποφάσεών τους και ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα στο σύνολό του εξακολουθεί να λειτουργεί αποτελεσματικά. (…)
Το τρίτο ερώτημα αφορά τα χαμηλά επιτόκια.
Το χαμηλό ουδέτερο επιτόκιο παρουσιάζει τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες προκλήσεις. (…)
Ανατρέχοντας στις τρεις εποχές, η νομισματική πολιτική εξελίχθηκε για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που έχουν προκύψει.
Το καθεστώς στόχευσης του πληθωρισμού οδήγησε σε πολύ βελτιωμένα αποτελέσματα για την απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών ανά τον κόσμο.
Ένα αποτέλεσμα ήταν πολύ μεγαλύτερες οικονομικές επεκτάσεις, οι οποίες συχνά έφεραν μαζί τους τη συσσώρευση οικονομικού κινδύνου.
Αυτό το νέο μοτίβο μας οδήγησε να καταλάβουμε ότι η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας με την πάροδο του χρόνου απαιτεί πολύ μεγαλύτερη αντοχή στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, ιδιαίτερα για τις μεγαλύτερες και πολύπλοκες τράπεζες μας», είπε ο κ. Powell, κλείνοντας:
«Καθώς κοιτάζουμε πίσω τη δεκαετία μετά τη λήξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, μπορούμε ξανά να δούμε τις θεμελιώδεις οικονομικές αλλαγές που απαιτούν μια επαναξιολόγηση του πλαισίου πολιτικής μας.
Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλότερα ουδέτερα επιτόκια, αποπληθωριστικές πιέσεις και βραδύτερη ανάπτυξη.
Αντιμετωπίζουμε αυξημένους κινδύνους από μακρές και δύσκολες περιόδους, στις οποίες το επιτόκιο των πολιτικών μας είναι κοντά στο μηδέν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης