Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές λόγω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας - Στο -1,15% ο DAX

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές λόγω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας - Στο -1,15% ο DAX
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,78% κι έκλεισε στις 371,36 μονάδες
Με βαριές απώλειες έκλεισαν σήμερα (23/8/2019) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από μια ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, λόγω της κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Image

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,78% κι έκλεισε στις 371,36 μονάδες, με τον κλάδο αυτοκινήτων να καταγράφει ισχυρές απώλειες 2,1%.
Η Daimler διολίσθησε κατά 3,1%, η Volkswagen υποχώρησε κατά 1,3%, ενώ η BMW έκλεισε με «βουτιά» 3,2%.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, γυρίζοντας σε αρνητικό έδαφος μετά την επιβολή νέων δασμών από την Κίνα στις εισαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ, ύψους 75 δισ. δολ.
Οι νέοι δασμοί θα επιβληθούν σε δύο δόσεις, την 1η Σεπτεμβρίου και την 15η Δεκεμβρίου, ενώ αφορούν συνολικά 5.078 προϊόντα προερχόμενα από τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων αγροτικά προϊόντα, αργό πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δεν άργησε να «απαντήσει», απειλώντας με μέτρα κατά του Πεκίνου και διατάσσοντας τις αμερικανικές εταιρείες να βρουν «εναλλακτικές στην Κίνα».
Νωρίτερα, οι ευρωπαϊκοί δείκτες είχαν επιστρέψει προς στιγμήν σε θετικό έδαφος, αντιδρώντας σε δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, ο οποίος τόνισε πως η κεντρική τράπεζα θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει την τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 1,15% κι έκλεισε στις 11.611,51 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,47% στις 7.094,98 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση 1,14% στις 5.326,87 μονάδες.

Image
Image
Image
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB κατέγραψε πτώση 1,65% κι έκλεισε στις 20.473,86 μονάδες.

Image

Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Sergio Mattarella, έδωσε χθες προθεσμία 5 ημερών, έως την ερχόμενη Τρίτη 27/8, στις πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, προκειμένου να διαβουλευτούν και να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στη Σύνοδο των G7, που θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο και που αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς κοινό ανακοινωθέν, για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης