Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Χρειάζονται 1.000 δολάρια ετησίως και ανά κάτοικο για την κλιματική αλλαγή

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Χρειάζονται 1.000 δολάρια ετησίως και ανά κάτοικο για την κλιματική αλλαγή
Le Maire: Χρειάζονται 1.000 δολάρια ετησίως και ανά κάτοικο για την υπερθέρμανση
Κόστος 1.000 δολάρια τον χρόνο και ανά κάτοικο απαιτείται για να τηρηθούν οι στόχοι που θέτει η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, που ζήτησε την αναχρηματοδότηση του πράσινου Ταμείου για το κλίμα.
«Η υπερθέρμανση του πλανήτη στοιχίζει ακριβά.
Η αποτίμηση, που είναι δική μας, είναι ότι εάν θέλουμε να τηρήσουμε τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού, θα χρειαστούν 1000 τον χρόνο, ανά κάτοικο, για τα επόμενα έτη» εξήγησε.
«Για αυτό, χρειάζεται μια κινητοποίηση όλων των διεθνών οργανισμών, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και εμείς θέλουμε, με την ευκαιρία της G7 στο Μπιαρίτς, να υπάρξει ένας αριθμός ανακοινώσεων για το πράσινο Ταμείο για το κλίμα» συνέχισε.
Ήδη, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών έχει τηλεφωνήσει στους ομολόγους του των χωρών της G7 «για να τους ζητήσει να συμμετάσχουν στην αναχρηματοδότηση» του Ταμείου.
Το πράσινο Ταμείο για το κλίμα, η δημιουργία του οποίου αποφασίστηκε στο Κανκούν του Μεξικού το 2010 και ιδρύθηκε στο Ντέρμπαν (Νότια Αφρική) τον επόμενο χρόνο, στηρίζει κατά κύριο λόγο τις αναπτυσσόμενες χώρες, που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στην κλιματική αλλαγή.
Ο αρχικός στόχος του Ταμείου ήταν να συγκεντρώσει 100 δισεκ. δολάρια τον χρόνο από τις αναπτυγμένες χώρες προς όφελος των αναπτυσσόμενων χωρών.
Εκτός του Ταμείου, ο Bruno Le Maire θα ήθελε να κινητοποιήσει «τεχνικά εργαλεία που θα κατευθύνουν τις οικονομικές ροές προς τη μάχη εναντίον της υπερθέρμανσης του πλανήτη και προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS