ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ΝΔ διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ με μικροκομματική σκοπιμότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ΝΔ διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ με μικροκομματική σκοπιμότητα
Eπί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εμπεδώθηκε στην κοινωνία αίσθημα διαφάνειας στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων
Για μη σοβαρή και αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να χαμηλώσει τον πήχη σχετικά με τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα για το ΕΣΠΑ.
«Αντί λοιπόν οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ανακυκλώνουν δημοσιεύματα  στα φιλικά τους συγκροτήματα Τύπου για να πετύχουν μικροκομματικά οφέλη, παρουσιάζοντας εικόνα "καμένης γης" που δεν πείθει κανέναν, έχουν υποχρέωση να αξιοποιήσουν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας την πολύ σημαντική παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τόσο με όρους διαφάνειας όσο και αποτελεσματικότητας» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια από μεριάς της κυβέρνησης θα συνεχιστεί στο επίπεδο των δηλώσεων και των δημοσιευμάτων όσο η πολιτική τους στην πραγματική ζωή θα αποτυγχάνει. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε το 2015 είχε να ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια στη διαχείριση του ΕΣΠΑ (αιρεσιμότητες στα έργα απορριμμάτων, υδάτων, ψηφιακής πολιτικής που απαγόρευαν την έναρξη των έργων, πάγωμα κονδυλίων αναπτυξιακού νόμου λόγω διαφθοράς, κανένα ώριμο έργο λόγω των δραματικών μειώσεων του ΠΔΕ στα δύο πρώτα μνημόνια κλπ). Καταφέραμε με σκληρή δουλειά να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα, να έχουμε φτάσει σε πλήρη ενεργοποίηση των προγραμμάτων και σε σημαντικότατους ρυθμούς εντάξεων, συμβασιοποίησης και απορρόφησης κονδυλίων, να έχει πάρει πολλές φορές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα εύσημα από κορυφαίους Ευρωπαίους παράγοντες, όπως ο πρόεδρος Juncker», αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Το κυριότερο: επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν υπήρξε απώλεια κοινοτικού χρήματος, αλλά εμπεδώθηκε στην κοινωνία αίσθημα διαφάνειας και δικαιοσύνης στην αξιοποίηση των κονδυλίων.
Επομένως η σημερινή κυβέρνηση θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη αν χαθεί έστω και ένα ευρώ κοινοτικών πόρων.
Προτείνουμε λοιπόν στους Υπουργούς της ΝΔ να αρχίσουν να δουλεύουν σοβαρά τα θέματα ΕΣΠΑ και ΠΔΕ.
Το τέλος του οικονομικού έτους που θα γίνει και ο πρώτος απολογισμός του έργου τους είναι πολύ κοντά...», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS