Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τη Γερμανία και η Βρετανία επέκρινε το «veto» Macron στην εμπορική συμφωνία ΕΕ – Mercosur

Μετά τη Γερμανία και η Βρετανία επέκρινε το «veto» Macron στην εμπορική συμφωνία ΕΕ – Mercosur
O Γάλλος πρόεδρος σε μία αιφνιδιαστική κίνηση αποφάσισε να παρεμποδίσει τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur
Η Βρετανία συντάχθηκε με τη Γερμανία το Σάββατο (24/8) επικρίνοντας την απόφαση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να παρεμποδίσει μια εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ομίλου Mercosur των χωρών της Νότιας Αμερικής, ως μέσο πίεσης στη Βραζιλία για τις δασικές πυρκαγιές του Αμαζονίου.
Την Παρασκευή (23/8) ο Γάλλος πρόεδρος σε μία αιφνιδιαστική κίνηση αποφάσισε να παρεμποδίσει τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βραζιλίας Jair Bolsonaro για την  αντίδρασή του στις πυρκαγιές του Αμαζονίου.
Λίγο πριν από τη Σύνοδο των G7 στη Μπιαρίτς o Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson επέκρινε την απόφαση Macron.
«Υπάρχουν πολλά είδη ανθρώπων που θα χρησιμοποιούσαν οποιαδήποτε δικαιολογία για να παρεμποδίσουν το εμπόριο και να εμποδίσουν τις εμπορικές συμφωνίες και δεν θέλω να το δω αυτό», δήλωσε ο Johnson στους δημοσιογράφους.
Αργά την Παρασκευή (23/8), ένας εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Merkel δήλωσε ότι η μη σύναψη της εμπορικής συμφωνίας με τις χώρες Mercosur της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Ουρουγουάης και της Παραγουάης «δεν είναι η κατάλληλη απάντηση σε αυτό που συμβαίνει στη Βραζιλία τώρα», όπως αναφέρει το Reuters.
«Η μη σύναψη της συμφωνίας Mercosur δεν θα συμβάλει στη μείωση της καταστροφής των δασών στη Βραζιλία», πρόσθεσε ο Γερμανός εκπρόσωπος.
Αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας δήλωσε αργότερα το Σάββατο ότι ο Γάλλος ηγέτης εξήγησε τη θέση του στη Merkel.
«Είναι κάτι που ο πρόεδρος εξήγησε στην καγκελάριο, έτσι κατάλαβε τη θέση που πήρε (ο Macron) χθες και αυτό είναι κάτι που κατάλαβε πολύ καλά», δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης