Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία:Υπέρ της επαναφοράς του φόρου περιουσίας ο Scholz - Αντιδρά το CDU

Γερμανία:Υπέρ της επαναφοράς του φόρου περιουσίας ο Scholz - Αντιδρά το CDU
Tα κορυφαία μέλη του SPD θα συναντηθούν τη Δευτέρα (26/8) για να συζητήσουν τα σχέδια επαναφοράς του φόρου
Τα σχέδια για την επαναφορά του φόρου περιουσίας υποστηρίζει ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, όπως αναφέρει η Handelsblatt.
Τα κορυφαία μέλη του SPD, μικρότερου εταίρου του κυβερνώντος συνασπισμού στη Γερμανία, θα συναντηθούν τη Δευτέρα (26/8) για να συζητήσουν τα σχέδια επαναφοράς του φόρου, τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε μια ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον Thorsten Schaefer-Guembel, ο οποίος είναι επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στο κρατίδιο της Έσσης.
Τα σχέδια προβλέπουν έσοδα σε εθνικό επίπεδο έως και 10 δισ. ευρώ.
«Έχω συνεργαστεί στενά με την ομάδα εργασίας του SPD και υποστηρίζω το αποτέλεσμα για να ακολουθήσω το ελβετικό μοντέλο», δήλωσε ο  Scholz, υποψήφιος για την ηγεσία του SPD.
Η Ελβετία είναι μία από τις λίγες αναπτυγμένες οικονομίες που εξακολουθούν να επιβάλλουν φόρο περιουσίας, σε μετρητά, χρεόγραφα, ακίνητα, αυτοκίνητα και έργα τέχνης, σημειώνει το Reuters.
Πάντως οι Χριστιανοδημοκράτες της Angela Merkel αντιτίθενται στα εν λόγω σχέδια του SPD για τον φόρο περιουσίας.
Τα σχόλια του Scholz έρχονται σύντομα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαλλάξει τους περισσότερους φορολογούμενους από το φόρο αλληλεγγύης που εισήχθη μετά την επανένωση της Γερμανίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης