Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβέρνητικές πηγές: Αλλάζει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό

Κυβέρνητικές πηγές: Αλλάζει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό
Η εκστρατεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για  να αλλάξει το αφήγημα για την Ελλάδα, στις πρωτεύουσες της Ευρώπης και πέραν του Ατλαντικού, ξεκίνησε από το Παρίσι
Για αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, αποτιμώντας τον πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, στο Παρίσι, αλλά και με το «βλέμμα»  στα επόμενα ευρωπαϊκά ταξίδια του, με πρώτο το ραντεβού του στις 29/8 με την Γερμανίδα καγκελάριο, A. Merkel.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι  η εκστρατεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για  να αλλάξει το αφήγημα για την Ελλάδα, στις πρωτεύουσες της Ευρώπης και πέραν του Ατλαντικού, ξεκίνησε από το Παρίσι και τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Ε. Macron.
Μάλιστα, αποτιμώντας συνολικά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι  κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι «ήταν η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της δεκαετούς κρίσης και την απόφαση του ελληνικού λαού στις 7 Ιουλίου, να γυρίσει οριστικά σελίδα από την εποχή της οξύτητας, του λαϊκισμού και της ανασφάλειας, στην εποχή των προσδοκιών, της ανάπτυξης και της ανάγκης για σταθερότητα.
Η διαφορά σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν είναι ότι η Ελλάδα παρουσιάζει πλέον με αισιοδοξία στα διεθνή φόρα το πρόγραμμα μιας ισχυρής κυβέρνησης, δικής της ιδιοκτησίας, το οποίο έλαβε την έγκριση των πολιτών στις κάλπες.
Ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων».
Στόχος του πρωθυπουργού είναι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, που θα έχει ολοκληρωθεί και η επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, αφού θα έχει προηγηθεί το Βερολίνο και η Χάγη και οι συναντήσεις με Merkel και Ρούτε, «να εμπεδωθεί η εικόνα της Ελλάδας ως μιας χώρας που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και η οποία δεν προσέρχεται για να ζητήσει αλληλεγγύη των εταίρων της, όπως συνέβη τα χρόνια της κρίσης».

Εθνικά θέματα

Την απόλυτη ικανοποίησή της εκφράζουν οι ίδιες πηγές και για τη δημόσια δήλωση στήριξης της Κύπρου από τον Ε. Macron.
Υπενθυμίζουν ότι στη συνάντηση εκφράστηκε και συναντίληψη για τα Βαλκάνια, ενώ και σε οποιαδήποτε άλλη αναφορά του Γάλλου προέδρου σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, η προσέγγισή του περιλάμβανε το ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Οικονομία

Στην συνάντηση συζητήθηκαν εκτεταμένα τα οικονομικά θέματα,  καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί την στήριξη του Γάλλου προέδρου στην αλλαγή του μείγματος της οικονομικής του πολιτικής.
Αμφότεροι, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, τόνισαν την έμφαση που δίνουν στην ανάπτυξη ως απόλυτη προτεραιότητα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε την κεντρική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% το 2020 -για τα εισοδήματα του 2019- και στη συνέχεια στο 20% το 2021 για τα εισοδήματα του 2020.
Το ενδιαφέρον των Γάλλων επενδυτών είναι σημαντικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές , καλύπτει σειρά τομέων όπως η ενέργεια, οι κατασκευές και ο τουρισμός, ενώ υπάρχουν πρότζεκτς που έχουν ωριμάσει αρκετά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης