Γεραπετρίτης: Αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Γεραπετρίτης: Αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων
"Η κυβέρνηση, διά του αρμοδίου υπ. Εσωτερικών, θα καταθέσει εντός των επομένων μηνών ένα σχέδιο νέου εκλογικού συστήματος", αναφέρει ο Γ. Γεραπετρίτης
«Δεδομένου ότι ήδη διαφαίνεται σημαντική αναστροφή του επενδυτικού κλίματος και των οικονομικών δεικτών διατηρώ την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, το αργότερο από το 2021 και εντεύθεν», δηλώνει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης.
Υπογραμμίζει ότι «η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί αποτελεί έναν εθνικό στόχο σημαντικής αξίας», ενώ σημειώνει ότι είναι πολυπαραγοντικό το πρόβλημα στην υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα.
 Όπως εξηγεί, «αφορά στην πολυνομία και την κακονομία που ταλανίζει τη χώρα από δεκαετίες, τη γραφειοκρατία και την έλλειψη ψηφιακής οργάνωσης του κράτους και ενίοτε, την παρωχημένη και ιδεοληπτική αντίληψη ότι οποιαδήπορτε ιδιωτική πρωτοβουλία εξ ορισμού υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον».
Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρει ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι να εξαλείψει τα προβλήματα στη βάση τους δημιουργώντας ένα νέο ορθολογικό και διαφανές πλαίσιο που θα κινητροδοτεί την ιδιωτική πρωτοβουλία».
Αναφερόμενος στο νέο εκλογικό νόμο, ο υπουργός  εκφράζει την ελπίδα να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση.
Όπως επισημαίνει «το νέο εκλογικό σύστημα θα πρέπει να συνδυάζει δύο στόχους: την εύλογη αντιπροσώπευση και την κυβερνησιμότητα της χώρας».
«Η κυβέρνηση, διά του αρμοδίου υπ. Εσωτερικών, θα καταθέσει εντός των επομένων μηνών ένα σχέδιο νέου εκλογικού συστήματος, το οποίο θα συναιρεί αντιπροσωπευτικότητα και κυβερνησιμότητα», συμπληρώνει.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS