Άρθρο Κατρούγκαλου: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις καλές σχέσεις της με Κίνα, Ρωσία και αραβικό κόσμο

Άρθρο Κατρούγκαλου: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις καλές σχέσεις της με Κίνα, Ρωσία και αραβικό κόσμο
Η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει ορισμένες πάγιες και διαχρονικής σταθερές διακομματικής αποδοχής
Τα «κακώς κείμενα» της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών σχολιάζει σε άρθρο του ο πρώην ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος.
Σε άρθρο του στη «Νέα Σελίδα» με τίτλο «Συνέχεια και ασυνέχεια στην εξωτερική πολιτική» ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτηρίζει ως θετική εξέλιξη από τη σημερινή κυβέρνηση την «αναγνώριση του θετικού ρόλου της Συμφωνίας των Πρεσπών καθ' υπέρβαση της προεκλογικής θέσης περί απλής αδυναμίας ακύρωσής της» ενώ σημειώνει ως βασική δοκιμασία της νέας κυβέρνησης το «χειρισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
Αναφερόμενος στην Εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η νυν ηγεσία του υπογραμμίζει πως «η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει ορισμένες πάγιες και διαχρονικής σταθερές διακομματικής αποδοχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει σημασία ποιος ασκεί την εξουσία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας τη λογική της αδράνειας και της "μη λύσης", επεδίωξε την ανάδειξη της πατρίδας μας σε ενεργό πρωταγωνιστή εξελίξεων».
Και συνεχίζει λέγοντας ότι «η διατήρηση μιας ανεξάρτητης πολυδιάστατης πολιτικής με εταίρους και ισχυρές δυνάμεις είναι απαραίτητη» ενώ διατυπώνει την άποψη ότι είναι θετική εξέλιξη συνέχειας η τετραμερής συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με τον Αμερικάνο υφυπουργό Εξωτερικών Φράνσις Φάνον στην Αθήνα.
Τέλος, υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να είναι πυλώνας και γέφυρα ειρήνης και σταθερότητας διατηρώντας τις πολύ καλές σχέσεις της με την Κίνα, τη Ρωσία και τον αραβικό κόσμο».

www.bankingnew.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS