Βαρεμένος: Ο Κ. Καραμανλής αντί να εγγυηθεί την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Πάτρας - Πύργου το υποσκάπτει

Βαρεμένος: Ο Κ. Καραμανλής αντί να εγγυηθεί την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Πάτρας - Πύργου το υποσκάπτει
Πριν πάει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαβάσει την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις παραχωρήσεις 2010-2014
Αιχμές κατά του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα Πάτρας - Πύργου αφήνει ο τομεάρχης Υποδομών -Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.
«Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επανέρχεται για μια ακόμα φορά στον τόπο εγκλήματος της παράταξής του» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως σημειώνει, «αντί απολογίας ή έστω αιτιολογίας της εγκληματικής παράληψης ένταξης του μισού αυτοκινητοδρόμου από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού από την κυβέρνηση της παράταξής του, επιμένει να δαιμονολογεί για όσα έγιναν την περίοδο 2015-2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε στις ράγες υλοποίησης το πολύπαθο αυτό έργο.
Και όλα αυτά προκειμένου να δικαιώσει τη μηδενιστική και τοξική πολιτική που ακολούθησε η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση».
Ο κ. Βαρεμένος τονίζει ότι ο υπουργός, αντί να εγγυηθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, «όχι απλώς το υποσκάπτει, αλλά παίζει με την προοπτική να τιναχτεί για δεύτερη φορά στον αέρα το έργο με υπαιτιότητα της παράταξής του, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να αναζητηθεί αλλού το άλλοθι μιας τέτοιας καταστροφικής επιλογής».
Συνεχίζοντας, τονίζει ότι επικαλείται τον έκπτωτο συμβασιούχο, χωρίς να εξηγεί γιατί δεν προχωράει στον επόμενο και «δεν τον πτοεί η προοπτική των αποζημιώσεων, προσφυγών και μοιραίας καθυστέρησης του έργου, σε περίπτωση ακύρωσης της υλοποιούμενης διαδικασίας».
Τέλος, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν ο υπουργός θα χρησιμοποιήσει τον χρόνο που ζητά για να «"αντιπολιτεύεται" τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να επιβαρύνει ως τα όρια μιας αποτελμάτωσης του έργου», καταλήγοντας:
«Μήπως πριν πάει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι απαραίτητο να διαβάσει μεταξύ των άλλων και την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις παραχωρήσεις 2010-2014;».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS