Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zingaretti (Δημοκρατικό Κόμμα): Δουλεύω για μια σοβαρή κυβέρνηση αλλαγής στην Ιταλία

tags :
Zingaretti (Δημοκρατικό Κόμμα): Δουλεύω για μια σοβαρή κυβέρνηση αλλαγής στην Ιταλία
Δεν χρειαζόμαστε δύο παράλληλα προγράμματα υποστήριξε ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος
Την θέση ότι κύριο μέλημα του είναι η δημιουργία μιας σοβαρής κυβέρνησης αλλαγής διατύπωσε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Nicola Zingaretti τη στιγμή πάντως που δεν παρατηρείται καμία «κίνηση» και διαβούλευση μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κινήματος Αλλαγής και ενώ αύριο Τρίτη 27/8 το βράδυ εκπνέει η προθεσμία του προέδρου Mattarella προς τις πολιτικές δυνάμεις για σχηματισμό κυβέρνησης.
«Εργάζομαι για μια σοβαρή λύση, που θα είναι στο ύψος της Ιταλίας, ανάμεσα σε δυνάμεις που συναντώνται και βρίσκουν λύσεις.
Είμαι και παραμένω πεπεισμένος ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση.
Μια κυβέρνηση αλλαγής.
Πιστεύω όμως ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τις ιδέες και τις αξίες του Δημοκρατικού Κόμματος.
Δεν χρειάζονται δύο παράλληλα προγράμματα αλλά ένα κοινό που πρέπει να αποδεχθούμε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Zingaretti, σπάζοντας έτσι τη «σιωπή» που επικρατεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κινήματος των 5 Αστέρων.
Αν και είναι προφανές ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν συναντήσεις ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη των δύο κομμάτων αλλά και στους δύο επικεφαλής των κομμάτων προκειμένου να συντονίσουν καλύτερα τα βήματα των διαπραγματεύσεων τους, δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί εντός της ημέρας.
Μέχρι στιγμής το μεγάλο «αγκάθι» ακούει στο θέμα του επόμενου πρωθυπουργού, ο οποίος κατά το Κίνημα των 5 Αστέρων πρέπει να είναι ο προσφάτως παραιτηθείς Giuseppe Conte.
Στην προοπτική αυτή αντιτίθεται το Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς υποστηρίζει ότι με πρωθυπουργό τον Conte δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση αλλαγής.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως το Δημοκρατικό Κόμμα είναι διατεθειμένο να αποδεχθεί τον Conte ως πρωθυπουργό, εφόσον πάρει κρίσιμα υπουργεία όπως είναι αυτό της Οικονομίας και της Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης