Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκατοντάδες επιχειρήσεις μετακομίζουν στην Ολλανδία από την Μ. Βρετανία λόγω Brexit

Εκατοντάδες επιχειρήσεις μετακομίζουν στην Ολλανδία από την Μ. Βρετανία λόγω Brexit
Σχεδόν 100 εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου μετακομίζουν στην Ολλανδία προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά.
Περίπου 100 επιχειρήσεις έχουν μετεγκατασταθεί από την Βρετανία στην Ολλανδία ή έχουν ήδη εγκαταστήσει γραφεία εκεί ώστε να βρίσκονται εντός της Ε.Ε. εν όψει Brexit, όπως δήλωσε σήμερα (26/8) η ολλανδική κυβερνητική υπηρεασία.
Παρόμοια κίνηση σχεδιάζουν άλλες 325 εταιρείες προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως αναφέρει το Reuters.
"Η αυξανόμενη αβεβαιότητα στην Μ. Βρετανία και το ολοένα προφανέστερο ενδεχόμενο να υπάρξει άτακτο Brexit, προκαλεί σημαντικούς οικονομικούς τριγμούς στις εταιρείες αυτές", δήλωσε ο κ. Joren Nijland, επίτροπς της Ολλανδικής Υπηρεσίας Ξένων Επενδύσεων (ΝFIA), εξηγώντας τον προσανατολισμό των εταιρειών στην ευρωπαϊκή αγορά.
Οι επιχειρήσεις αυτές ασχολούνται με τα οικονομικά, την τεχνολογία των πληροφοριών, τα ΜΜΕ, την διαφήμιση, τις βιοεπιστήμες και την υγεία.
Η Ολλανδία ανταγωνίζεται την Γερμανία, την Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία για να προελκύσουν επιχειρήσεις λόγω των εξελίξεων με το Brexit.
Να σημειωθεί ότι καταληκτική εταιρεία για το Brexit είναι η 31η Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης