Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συρρικνώθηκε κατά 0,1% η οικονομία της χώρας το β΄ 3μηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Συρρικνώθηκε κατά 0,1% η οικονομία της χώρας το β΄ 3μηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Τα στοιχεία για το γερμανικό ΑΕΠ παρέμειναν αμετάβλητα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Συρρίκνωση κατέγραψε η οικονομία της Γερμανίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (27/8) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα εντός του μήνα.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί επίσης επιβράδυνση κατά 0,1% ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους δεν σημειώθηκε κάποια μεταβολή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, η πτώση στις εξαγωγές είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην τριμηνιαία συρρίκνωση του ΑΕΠ, περιορίζοντας την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Αντίθετα, οι κυβερνητικές δαπάνες είχαν θετική συμβολή στο γερμανικό ΑΕΠ, καθώς ενισχύθηκαν κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, έναντι ανόδου 0,8% το πρώτο τρίμηνο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,4%.
Όσον αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες, σημειώθηκε άνοδος κατά 0,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν και είχε σημειωθεί αύξηση κατά 0,8% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στο 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης