Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT για ιστορικό χαμηλό στο 10ετές ομόλογο: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα

FT για ιστορικό χαμηλό στο 10ετές ομόλογο: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα
Το σχόλιο των FT για το νέο ιστορικό χαμηλό του ελληνικού ομολόγου
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα των οικονομικών αναλυτών του διεθνή Τύπου για την ελληνική οικονομία μετά το νέο ιστορικό χαμηλό του δεκαετούς ομολόγου και την κατάργηση των capital controls.
«Το δεκαετές ομόλογο έπεσε έως και 14 μονάδες την Τρίτη για να φτάσει στο 1,826, σε νέο ιστορικό χαμηλό, καταγράφοντας συνολική υποχώρηση 250 μονάδων φέτος.
Η βουτιά στο κόστος δανεισμού αντικατοπτρίζει μια απόλυτη αλλαγή, από τις πιο σκοτεινές ημέρες της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, όταν η Αθήνα ήταν αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές», γράφουν οι Financial Times.
Στην συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει πως «οι επενδυτές συρρέουν στην Ελλάδα, καθώς η χώρα που ήταν παρίας για τις αγορές αναδύεται από την οικονομική κρίση, με τις τιμές των μετοχών να έχουν εκτοξευθεί και τις αποδόσεις των ομολόγων να κατρακυλούν».
«Το spread μεταξύ του ελληνικού 10ετούς ομολόγου και το αντίστοιχο γερμανικό, μια μεταβλητή για τις ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομική προοπτική της Αθήνας, είναι τώρα στο 2,5%, από το υψηλό του σχεδόν 40% που έφτασε στην πιο έντονη φάση της κρίσης το 2012», επισημαίνουν οι FT.
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται σε νέο ιστορικό χαμηλό, υποχωρώντας κάτω από 1,9% μετά και την απόφαση για πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων από 1ης Σεπτεμβρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης