Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ποιος θα μας σώσει από τους «ευαίσθητους» σωτήρες;

tags :
Ποιος θα μας σώσει από τους «ευαίσθητους» σωτήρες;
Που ήταν οι περίφημοι αλληλέγγυοι, που έχουν λάβει πληθώρα χρημάτων, όταν οι πρόσφυγες στοιβάζονταν σε υπό κατάληψη κτήρια;
Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι εικόνες των μικρών παιδιών που συνωστίζονται σε κλούβες της αστυνομίας, ως κοινοί εγκληματίες δεν τιμούν κανέναν από εμάς.
Όχι την κυβέρνηση ή την αστυνομία, αλλά εμάς τους ίδιους ως πολίτες και φυσικά την εικόνα μίας χώρας που θέλει να πιστεύει ότι είναι δημοκρατική, προσφέρει αλληλεγγύη σε ανθρώπους που είναι πρόσφυγες, καθώς μεγάλο μέρος και του δικού της πληθυσμού έχει ζήσει είτε τη βίαιη προσφυγιά είτε την αναγκαστική μετανάστευση.
Η «εκκαθάριση» κτηρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων βρέθηκε  στο φως της δημοσιότητας, με δεδομένο άλλωστε ότι τα Εξάρχεια είναι μία περιοχή που έχει στοχοποιηθεί από τα ΜΜΕ, για αρκετούς λόγους, που δεν είναι της παρούσης να τους αναφέρουμε.
Υπάρχει, όμως και μία άλλη πλευρά, που θα πρέπει να αναφερθεί, γι’ αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν ξαφνικά να ζουν σε υπό κατάληψη κτήρια, στοιβαγμένοι, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό τους, για το εάν υπάρχουν οι έστω και βασικοί κανόνες υγιεινής και φυσικά προστασία από κάθε λογής πρόθυμους να τους εκμεταλλευθούν.
Οι περίφημες ΜΚΟ (σε καμία περίπτωση δεν «τσουβαλιάζουμε» όλες εξ αυτών) και οι ακόμη πιο περίφημοι αλληλέγγυοι είναι σε αρκετές περιπτώσεις οι υπαίτιοι γι’ αυτό.
Οι ΜΚΟ οι οποίες λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων της ΕΕ για τη διαχείριση (σ.σ.: άσχημη λέξη για ανθρώπους, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω καλύτερη) των προσφύγων και ως φαίνεται είναι μόνο λόγια ή ακόμη χειρότερα μόνο… φαγοπότι.
Οι αλληλέγγυοι που πριν από μερικά χρόνια προσπαθούσαν να πείσουν απελπισμένους ανθρώπους να μην φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά γιατί θα άνοιγαν ως δια μαγείας τα σύνορα προς τον Βορρά και οι πρόσφυγες θα βρίσκονταν ξαφνικά στις χώρες της δυτικής Ευρώπης που θέλουν να φθάσουν.
Για ποιον ακριβώς λόγο όλες αυτές οι ΜΚΟ και οι αλληλέγγυοι δεν φρόντιζαν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που έχουν στη διάθεσή τους ώστε να εξασφαλίσουν σε αυτούς τους ανθρώπους ορθές συνθήκες διαβίωσης.
Συνθήκες διαβίωσης που δεν τους υποβιβάζουν σε ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας;
Δεν μπορώ να δώσω απάντηση αλλά μπορώ να υποψιαστώ ότι τελικώς τα χρήματα για τους πρόσφυγες καταλήγουν στις τσέπες κάποιον και όχι εκεί που πρέπει.
Και εδώ υπάρχει και η ευθύνη του ελληνικού κράτους, το οποίο απουσιάζει ή δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να κάνει τη δουλειά του.
Η διαχείριση των προσφύγων δεν είναι δουλειά της αστυνομίας, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.
Επίσης τα Εξάρχεια δεν είναι εμπόλεμη ζώνη όπως πολύ όμορφα θέλουν να την παρουσιάζουν τα ελληνικά ΜΜΕ, προς χάρη της τηλεθέασης και οι πρόσφυγες δεν είναι «σκόνη που θα την καθαρίσει η ΕΛΑΣ», όπως φρόντισε να μας ενημερώσει συνδικαλιστικό της στέλεχος.
Όμως καλό θα είναι η ευαισθησία όλων μας να μην σταματά στο… στιγματισμό της όποιας κυβέρνησης ή της αστυνομίας στα social media και όπου μπορούμε να βοηθάμε έμπρακτα και χωρίς φανφάρες.
Γιατί τα λόγια είναι εύκολα, αλλά οι πράξεις;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης