Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Παραμένει σε χαμηλά 2 ετών ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK τον Σεπτέμβριο 2019, στις 9,7 μονάδες

Γερμανία: Παραμένει σε χαμηλά 2 ετών ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK τον Σεπτέμβριο 2019, στις 9,7 μονάδες
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σταθερός παρέμεινε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία ο οποίος αφορά τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (28/8) στοιχεία του ερευνητικού ινστιτούτου GfK, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 9,7 μονάδες, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση στις 9,6 μονάδες.
Ωστόσο, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις οικονομικές προσδοκίες κατέγραψε σημαντική πτώση κατά 8,3 μονάδες, στις -12 μονάδες συνολικά, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών, καθώς οι εμπορικές τριβές και η αβεβαιότηα γύρω από το Brexit έχουν επηρεάσει το κλίμα μεταξύ των καταναλωτών.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την πρόθεση των καταναλωτών να προχωρήσουν σε αγορές σημείωσε άνοδο κατά 2,5 μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στις 48,8 μονάδες συνολικά.
«Παρά τις ισχυρές οικονομικές δυσκολίες, το καταναλωτικό κλίμα έχει παραμένει σταθερό», σχολίασε το ινστιτούτο GfK, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπορέσει η εγχώρια ζήτηση να εκπληρώσει την ήδη προαναφερθείσα λειτουργία της ως ένας σημαντικός πυλώνας για την ήδη υποτονική οικονομία κατά τους επόμενους μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης