Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Macron: Η δυτική ηγεμονία τελειώνει - Άνοιγμα του Γάλλου προέδρου προς Μόσχα και Πεκίνο

Προειδοποίηση Macron: Η δυτική ηγεμονία τελειώνει - Άνοιγμα του Γάλλου προέδρου προς Μόσχα και Πεκίνο
Ο Macron διαβλέπει "το τέλος της δυτικής κυριαρχίας"
"Ζούμε το τέλος της δυτικής ηγεμονίας" είπε ο Macron σε διπλωμάτες χθες Τρίτη 27/8 δείχνοντας την ανάδυση του Πεκίνου και της Μόσχας ως δυνάμεων στην διεθνή σκηνή.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron μετά την συνέντευξή του με τον πρόεδρο Trump, πήρε την ευκαιρία να υπερσκελίσει τον Αμερικανό πρόεδρο και να "αγκαλιάσει" τον Vladimir Putin - αφότου βέβαια πήρε άδεια από την Angela Merkel.
Η στάση αυτή του Γάλλου προέδρου στοχεύει ξεκάθαρα τον Donlad Trump, το θέμα είναι όμως αν ο Macron διαπιστώνει ότι είναι και ο ίδιος μέλος της Δύσης που έχει κάνει πολλά λάθη.
Μάλιστα δήλωσε πως θα ήταν ένα "στρατηγικό λάθος" για τα δυτικά έθνη να μην αλλάξουν την στάση τους απέναντι στην Μόσχα, τόσο σε διπλωματικό όσο και στρατιωτικό επίπεδο.
"Το να απομακρύνουμε την Ρωσία από την Ευρώπη θα ήταν ένα στρατηγικό λάθος" ήταν τα ακριβή του λόγια.
Διαφορετικά, ο Macron πιστεύει πως η Ευρώπη θα μείνει εγκλωβισμένη στην διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Ειρωνεία της τύχης, τα σχόλια Macron ήρθαν λίγο αφότου τα διεθνή μέσα κατακεραύνωσαν τον Trump επειδή πρότεινε να παρευρεθεί ο Putin στην επόμενη συνάντηση των G7. Μάλιστα τόσο ο Macron όσο και το πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk αντιτάχθηκαν στον Trump.
Ο μόνος που είχε υποστηρίξει τον Αμερικανό πρόεδρο, ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης