Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk (Tesla) και Ma (Alibaba) συζήτησαν για την τεχνητή νοημοσύνη στη Σαγκάη

Musk (Tesla) και Ma (Alibaba) συζήτησαν για την τεχνητή νοημοσύνη στη Σαγκάη
Οι ιδρυτές των Tesla και Alibaba απέφυγαν να σχολιάσουν τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Elon Musk και Jack Ma συζήτησαν για την τεχνητή νοημοσύνη στην Παγκόσμια Διάσκεψη Τεχνητής Νοημοσύνης στη Σαγκάη αλλά απέφυγαν να σχολιάσουν τον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο, αφήνοντας το κοινό ελαφρώς απογοητευμένο.
Πριν την έναρξη της πολυαναμενόμενης συζήτησης, σήμερα 29/8, είχαν κυκλοφορήσει φήμες για το εργοστάσιο της Tesla στην Σαγκάη ή την αποχώρηση του Ma από την Alibaba. Οι δύο άνδρες όμως απέφυγαν χαρακτηριστικά να σχολιάσουν τέτοια θέματα, επικεντρώνοντας την συζήτηση στο πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα διαμορφώσει το μέλλον.
Ο ιδρυτής της Alibaba εκτίμησε ότι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, θα αλλάξουν τα δεδομένα και οι άνθρωποι θα μπορούν να εργάζονται μόνο 12 ώρες την εβδομάδα.
"Πάντα εκπλήσσομαι από την οπτική του έχεις (σ.σ. ο Musk) στην τεχνολογία. Δεν είμαι άνθρωπος της τεχνολογίας", δήλωσε ο Ma απευθυνόμενος στον Elon Musk. Ο Ma εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιρροή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ανθρωπότητα. Επαίνεσε δε το όραμα του Musk για το ταξίδι στον Άρη μέσω του SpaceX.
Ο Musk από την μεριά του τόνισε πως πλέον οι υπολογιστές είναι πιο έξυπνοι από τους ανθρώπους, υπογραμμίζοντας ένα διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο στην τεχνολογία.
Πάντως η συζήτηση άφησε ανικανοποίητους κάποιους από τους παρευρισκόμενους, καθώς θεώρησαν ότι ουσιαστικά δεν ειπώθηκε τίποτα καινούριο, παρά οι δύο άνδρες απλώς εξέθεσαν τις -χιλιοειπωμένες- απόψεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης