Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες από τα χαμηλά επιτόκια - Δύναται περαιτέρω μείωση

Lagarde: Επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες από τα χαμηλά επιτόκια - Δύναται περαιτέρω μείωση
Δηλώσεις της Christina Lagarde σε Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 
Το καθεστώς χαμηλών επιτοκίων έχει (αρνητικές) επιπτώσεις στις οικονομικές επιδόσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών, ανέφερε η μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΔΝΤ και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την αντικατάσταση του Mario Draghi στην προεδρία της ΕΚΤ, Christina Lagarde.
Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κα Lagarde υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ δεν έχει φθάσει ακόμη στο «κατώτατο σημείο» επιπέδου επιτοκίων.
Επιπλέον, σημείωσε ότι η ΕΚΤ διαθέτει μία ευρεία επιλογή εργαλείων για τη σταθεροποίηση του συστήματος και την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.
Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η κα Lagarde ανέφερε ότι η υπευθυνότητα, η διαφάνεια και η αποτελεσματική επικοινωνία αποτελούν βασικούς όρους, ώστε οι κεντρικές τράπεζες να είναι αξιόπιστες κατά την εκπλήρωση του έργου τους.
Η ανεξαρτησία ήταν αρωγός των τραπεζών με την πάροδο του χρόνου και θα συνεχίσει να είναι, σημείωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, όταν ρωτήθηκε εάν ορισμένες κεντρικές τράπεζες αντιμετωπίζουν απειλές κατά της ανεξαρτησίας τους κατά τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης