Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs και Point72 Ventures επενδύουν στην Credijusto του Μεξικού

tags :
Goldman Sachs και Point72 Ventures επενδύουν στην Credijusto του Μεξικού
40 εκ. δολάρια επένδυσαν στην Credijusto Goldman Sachs και Point72 Ventures.
Η Goldman Sachs, η Point72 Ventures και άλλοι επένδυσαν 40 εκ. δολάρια στην Credijusto.com, μια διαδικτυακή τράπεζα που εδρεύει στο Μεξικό.
Ιδρυμένη το 2015 έδωσε δάνεια και μισθώσεις εξοπλισμού ύψους 90 εκ. δολαρίων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Είναι η πρώτη φορά που η Goldman και η εταιρεία επενδύσεων Point72 επενδύουν στο Μεξικό, κάτι το οποίο δείχνει ότι βλέπουν εκεί πιθανότητες ανάπτυξης.
Το Μεξικό βιώνει μια σταθερή αύξηση των νεοφυών επιχειρήσεων που στοχεύουν στη χρήση τεχνολογίας και κινητών τηλεφώνων για την πώληση χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε χαμηλής και μεσαίας τάξης πελάτες που δεν χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές τράπεζες.
Περίπου 42 εκατομμύρια Μεξικανοί δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω υψηλών τόξων, ή επειδή δεν υπάρχει υποκατάστημα κοντά ή επειδή ορισμένες τράπεζες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο κοινό λόγω σκανδάλων.
Η κυβέρνηση του Μεξικού δήλωσε ότι επιδιώκει να επιδείξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της χρηματοοικονομικής ένταξης στη χώρα.
Οι εταιρείες συχνά περιμένουν μέχρι και 5 μήνες για να εγκριθεί κάποιο δάνειό τους από μεξικανική τράπεζα, με τους τόκους να είναι 5 φορές υψηλότερους από τους αντίστοιχους αμερικανικών τραπεζών.
Η Credijusto επιταχύνει τη διαδικασία ελέγχοντας την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας. Τα δάνεια κυμαίνονται από 20.000 έως 500.000 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης