Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο 35χρονος Honcharuk, νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας - Nα μπλοκάρει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία εξετάζει ο Trump

Ο 35χρονος Honcharuk, νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας - Nα μπλοκάρει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία εξετάζει ο Trump
Να μπλοκάρει την παροχή στρατιωτικής βοήθεια που θα βοηθούσε το Κίεβο στην αντιπαράθεσή του με τους φιλορώσους αυτονομιστές, σκέφτεται ο Αμερικανός πρόεδρος, την ώρα που τα ηνία της χώρας αναλαμβάνει ο 35χρονος νέος πρωθυπουργός Honcaharuk
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, ποσό που είχε ως στόχο να βοηθήσει το Κίεβο στην αντιπαράθεσή του με τους φιλορώσους αυτονομιστές που στηρίζονται από τη Μόσχα.
Η πληροφορία αυτή μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το οποίο, επικαλούμενο «πηγές» ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος έχει ήδη αρχίσει να ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες και μέλη του Κογκρέσου, τα οποία ενέκριναν την παροχή της βοήθειας.
Ωστόσο, όπως διευκρίνησε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν έχει ακόμη λάβει την οριστική του απόφαση.
Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να σχολιάσει, όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες αυτές.
 
Νέος πρωθυπουργό έχει από σήμερα η Ουκρανία
Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η βουλή της Ουκρανίας ενέκρινε σήμερα ως νέο πρωθυπουργό της Ουκρανίας τον 35χρόνο Oleksiy Honcharuk, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα.
Ο Honcharuk, δικηγόρος στο επάγγελμα, μιλώντας στην ουκρανική βουλή, δήλωσε ότι το πιο σημαντικό ζήτημα για την νέα κυβέρνηση είναι να πετύχει ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης της τάξεως του 5-7% και όχι 2-3%.
Προσέθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση του θα εστιάσει στην ταχύτητα και τις επιτυχείς οικονομικές μεταρρυθμίσεις και πως η Ουκρανία θα συνεχίσει την συνεργασία της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με το οποίο θα αρχίσει συνομιλίες σε μερικές εβδομάδες για ένα νέο πρόγραμμα, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον πρόγραμμα κάλυψης των αναγκών εξωτερικής χρηµατοδότησης της χώρας, οι οποίες προσδιορίστηκαν σε συνεργασία µε το ∆ΝΤ στο πλαίσιο της συµφωνίας Stand-By (SBA) του ∆ΝΤ ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας από την βαθιά ύφεση και την νομισματική κρίση την οποία είχε υποστεί από τις εχθροπραξίες μεταξύ των φιλορώσων αποσχιστών και του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία που ξεκίνησαν το 2014.
Ο Honcharuk επεσήμανε παράλληλα ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στο στελεχικό δυναμικό του κρατικού μηχανισμού, σε αξιολογήσεις όλων των κρατικών οργανισμών από τους οποίους θα απολυθούν τα διευθυντικά στελέχη που δεν αποδίδουν.
Αναφερόμενος στις ενεργειακές προοπτικές της Ουκρανίας, εξέφρασε την προσδοκία ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί σε σημαντικό βαθμό στην ενεργειακή αγορά της Ευρώπης το 2023.
Η ουκρανική βουλή ενέκρινε επίσης σήμερα ως νέο υπουργό Άμυνας, τον Andriy Zakharodnuk, δικηγόρο στο επάγγελμα και ακτιβιστή και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, ανέλαβε Vadym Prystaiko, πρώην πρεσβευτή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης