Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bild: Δυσάρεστη έκπληξη - Ο Έλληνας πρωθυπουργός μας ζητά δισεκατομμύρια

Bild: Δυσάρεστη έκπληξη - Ο Έλληνας πρωθυπουργός μας ζητά δισεκατομμύρια
Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δηλώσεις σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κάλεσμα σε Γερμανούς επενδυτές
Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του περί των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και για το κάλεσμα του σε Γερμανούς επενδυτές αφήνει η γερμανική εφημερίδα Bild σε δημοσίευμα σχετικά με τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, στο Βερολίνο.
«Δυσάρεστη έκπληξη: Ο Έλληνας πρωθυπουργός μας ζητά δισεκατομμύρια» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, όπου επισημαίνεται πως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας περιμένει από την γερμανική κυβέρνηση ένα ακριβό «δώρο»: «Η νέα κυβέρνηση της Αθήνας επιμένει στην καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων, ύψους δισεκατομμυρίων!».
«Ύστερα από 70 χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να διαπραγματευτεί με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων», γράφει η γερμανική εφημερίδα προσθέτοντας ότι, σε αντίστοιχη απαίτηση είχε προβεί πριν από πέντε μήνες και ο αριστερός προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας.
«Ταυτόχρονα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να υποστηρίξει την πορεία μεταρρύθμισης και τις γερμανικές εταιρείες να επενδύσουν στη χώρα του.
Η κυβέρνησή του θέλει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις πολύ πιο εκτεταμένες από εκείνες που επέβαλε η ΕΕ», υποστηρίζει το δημοσίευμα.
Πριν από τρία χρόνια, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής εκτίμησε το ύψος των απαιτήσεων που φθάνουν έως και τα 290 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας απέρριψε κατηγορηματικά τις ελληνικές αξιώσεις.

Η Bundestag αμφισβητεί την αρνητική στάση της Γερμανίας

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή Βουλή «Bundestag» αμφισβητεί την αρνητική στάση της Γερμανίας».
«Η επιστημονική υπηρεσία της Bundestag αμφισβήτησε πρόσφατα τη γερμανική στάση», όπως αναφέρει η Bild.
«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι αποδεκτή σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική», υποστηρίζει η έκθεση σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων.
Η Ελλάδα ποτέ δεν παραιτήθηκε από το θέμα των αποζημιώσεων».
Η Bild υπογραμμίζει πάντως ότι η Merkel δεν σχολίασε το ζήτημα των αποζημιώσεων στη συνέντευξη Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης