Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Interamerican και ΕΟΔ στην εκπαίδευση προσωπικού κοινωνικών φορέων στις Πρώτες Βοήθειες

tags :
Interamerican και ΕΟΔ στην εκπαίδευση προσωπικού κοινωνικών φορέων στις Πρώτες Βοήθειες
Interamerican και ΕΟΔ στην εκπαίδευση προσωπικού κοινωνικών φορέων στις Πρώτες Βοήθειες
Η INTERAMERICAN, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει αναπτύξει μια ουσιαστική συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) στο επίπεδο της πρακτικής εκπαίδευσης για Πρώτες Βοήθειες, που παρέχεται και αντανακλάται ως αξία και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Ανάλογη εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην ΕΣΤΙΑ «Άγιος Νικόλαος» στο Γαλαξίδι, μία κοινότητα για την υποστήριξη νοητικά υστερούντων ατόμων, η οποία βασίζεται στη διάθεση και τη συνδρομή εθελοντών και οργανισμών που την υποστηρίζουν. Η εταιρεία, αναγνωρίζοντας το έργο και τις ανάγκες του ιδρύματος, ανταποκρίθηκε οργανώνοντας με την ΕΟΔ ένα σεμινάριο για πρακτικές παροχής Πρώτων Βοηθειών. Το σεμινάριο παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι εθελοντές απασχολούμενοι, που απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις για τη διαχείριση ειδικών καταστάσεων κινδύνου που θα μπορούσαν να απειλήσουν τα άτομα τα οποία περιθάλπει η ΕΣΤΙΑ. Οι εκπαιδευθέντες πιστοποιήθηκαν από την ΕΟΔ για την παρακολούθηση των μαθημάτων. «Το σεμινάριο εμπλούτισε τις γνώσεις του προσωπικού μας και θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίζουμε έκτακτα περιστατικά στην κοινότητά μας, ενώ παρέχουν στους ανθρώπους μας σιγουριά για τις σχετική αντίδρασή τους» τονίζει η Olafia Palmarsdottir, πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΕΣΤΙΑΣ.
Η ΕΣΤΙΑ «Άγιος Νικόλαος» είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Γερμανία και την Ελλάδα και διοικείται από την πρόεδρο του κληροδοτήματος και το εποπτικό συμβούλιο, καθώς και από την τοπική διοικούσα επιτροπή. Το ίδρυμα έχει 46 μόνιμα μέλη, υποστηρίζει 21 άτομα με νοητική υστέρηση και εκτός των θέσεων τακτικής απασχόλησης, έχει την αρωγή εθελοντών από την Ευρώπη που ενσωματώνονται για τουλάχιστον ένα έτος. Επιπλέον, με την ΕΣΤΙΑ συνεργάζεται επιστημονικό προσωπικό (κοινωνική λειτουργός, ψυχίατρος, ψυχολόγος, λογοθεραπευτής) με μερική απασχόληση, ενώ συνδράμουν για προληπτικούς ελέγχους υγείας και ιατροί της περιοχής.
Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει συνάψει από το 2014 με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και υπηρεσιών στο θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες εκπαίδευσης πολιτών και ατόμων που συνεργάζονται με κοινωνικούς φορείς από την ΕΟΔ, σε θέματα Πρώτων Βοηθειών. Παράλληλα, η ΕΟΔ αναλαμβάνει την εκπαίδευση εργαζομένων της εταιρείας με εκπαιδευτές πιστοποιημένους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης