Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Μείωση 16% στα κέρδη το α' εξάμηνο 2019, στα 58,7 εκατ. ευρώ

tags :
Intralot: Μείωση 16% στα κέρδη το α' εξάμηνο 2019, στα 58,7 εκατ. ευρώ
Στα 58,7 εκατ. ευρώ τα EBITDA της Intralot το α' εξάμηνο 2019-08-30
Μείωση της τάξεως του 15,9% κατέγραψαν τα EBITDA της Intralot το πρώτο εξάμηνο του 2019, καθώς διαμορφώθηκαν σε 58,7 εκατ. ευρώ.
Κατά το α' εξάμηνο του 2019, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα €378,1 εκατ. (-7,6% σε ετήσια βάση), ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε στα €60,4 εκατ. (-1,8% σε ετήσια βάση).
Τα έσοδα του Ομίλου και τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά -0,7% και -4,4% αντίστοιχα σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, επισημαίνεται.
Παράλληλα, το περιθώριο EBITDA ως προς τα έσοδα διαμορφώθηκε στο 15,5% (-1,6pps), ενώ το περιθώριο EBITDA ως προς το GGR στο 26,9% (-3,9pps).
Τα κέρδη προ φόρων (EBT) διαμορφώθηκαν στα €2,0 εκατ., ενώ το περιθώριο EBT διαμορφώθηκε στο 0,5%.
To ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €-27,3 εκατ.
Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές κατά το Α’ εξάμηνο του 2019 ανήλθαν στα €49,0 εκατ., αυξημένες κατά €12,3 εκατ. σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο.
Ο Καθαρός Δανεισμός διαμορφώθηκε στα €652,4 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά €37,1 εκατ. σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2018, επηρεαζόμενος επίσης από την εφαρμογή του λογιστικού προτύπου IFRS 16.
Στις 13 Ιουνίου 2019, ο Όμιλος INTRALOT ανακοίνωσε την υπογραφή μιας νέας σύμβασης με την La Marocaine Des Jeux et des Sports (MDJS), τον κρατικό οργανισμό αθλητικού στοιχηματισμού στο Μαρόκο.
Η σύμβαση έχει αρχική διάρκεια οκτώ (8) ετών, με δυνατότητα επέκτασης επιπλέον 2 ετών.
Τον Ιούλιο του 2019, η INTRALOT ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μετάβαση του ιστορικού της πελάτη ΟΠΑΠ στο νέο κεντρικό σύστημα Lotos X.
Τον Ιούλιο του 2019, η INTRALOT και ο ΟΠΑΠ υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία (MOU) για τη μεταβίβαση στην OPAP Investments Limited των μετοχών της INTRALOT στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ Α.Ε. έναντι τιμήματος €20,0 εκατ.
Στα τέλη Ιουλίου του 2019, ο Όμιλος INTRALOT ανακοίνωσε την ανανέωση του υφιστάμενου συμβολαίου με τη Λοταρία της Washington DC για 5 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 5 χρόνια, με την προσθήκη του αθλητικού στοιχηματισμού.
Τον Ιούλιο του 2019, η Gamenet ανακοίνωσε EBITDA ύψους €78,8 εκατ. για το Α’ εξάμηνο 2019, σημειώνοντας αύξηση 80,5% συγκριτικά με το Α’ εξάμηνο του 2018.
Τον Αύγουστο του 2019,
Η INTRALOT Inc. ανανέωσε την πιστωτική της γραμμή με την Bank of America, επεκτείνοντάς την στα 40,0 εκατ. δολάρια.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2019, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε:
«Tα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, παρόλο που εξακολουθούν να απορροφούν τις επιχειρηματικές επιπτώσεις των δυσμενών εξελίξεων της περασμένης χρονιάς, εμφανίζουν βελτίωση στις λειτουργικές ταμειακές ροές αλλά και στη ρευστότητα, με την επιτυχή εφαρμογή της στρατηγικής μας που στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες, δηλαδή τις λειτουργικές βελτιώσεις,
τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς και την εκχώρηση μη στρατηγικών παγίων.
Τον Ιούλιο ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη μετάβαση του ιστορικού μας πελάτη ΟΠΑΠ στο νέο κεντρικό σύστημα Lotos X, ενώ επιπλέον συνάψαμε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ για τη μεταβίβαση του μεριδίου μας (16,5%) στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ Α.Ε., έναντι τιμήματος €20,0 εκατ.
Η ανανέωση του υφιστάμενου συμβολαίου μας με τη Λοταρία της Washington DC, συμπεριλαμβανομένου πλέον και του Αθλητικού Στοιχηματισμού, αλλά και η επιτυχής ανάθεση ενός νέου συμβολαίου Αθλητικού Στοιχηματισμού στο Μαρόκο, αναδεικνύουν την ετοιμότητα της INTRALOT να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες, με την παροχή νέων τεχνολογικών λύσεων αιχμής».

Image
Image

* Στις 13 Ιουνίου 2019, η INTRALOT ανακοίνωσε την υπογραφή της νέας σύμβασης της INTRALOT Maroc, θυγατρικής του Ομίλου INTRALOT που λειτουργεί ως Προμηθευτής Τυχερών Παιχνιδιών στο Μαρόκο, με την La Marocaine Des Jeux et des Sports (MDJS), την κρατική λοταρία αθλητικού στοιχηματισμού του Μαρόκου.
Η σύμβαση αφορά σε αρχική συμφωνία για οκτώ (8) χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι δύο (2) επιπλέον χρόνια, με έναρξη του νέου έργου την 1η Ιανουαρίου, 2020.
* Στα μέσα Ιουνίου 2019, η INTRALOT ανακοίνωσε το διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην πλήρως ελεγχόμενη αμερικανική θυγατρική της, INTRALOT Inc., που συμπεριλαμβάνει τρία νέα ανεξάρτητα Μέλη.
* Τον Ιούλιο του 2019, η INTRALOT ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μετάβαση του ιστορικού της πελάτη ΟΠΑΠ στο νέο κεντρικό σύστημα Lotos X.
* Στα τέλη Ιουλίου 2019, η INTRALOT και ο ΟΠΑΠ υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία (MOU) για την μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η INTRALOT στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ Α.Ε. (ήτοι
511.500 μετοχές που αντιστοιχούν στο 16,5% το συνόλου) στην “OPAP Investments Limited” έναντι τιμήματος €20,0 εκατ.
* Επίσης, στα τέλη Ιουλίου 2019 η INTRALOT ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της στις ΗΠΑ, INTRALOT Inc, υπέγραψε νέα σύμβαση για τη συνέχεια της σχεδόν 10ετούς συνεργασίας της με το Γραφείο Λοταρίας και Τυχερών Παιχνιδιών της Περιφέρειας της Κολούμπια ("DC Lottery").
Η INTRALOT θα υποστηρίξει την DC Lottery να μεγιστοποιήσει τα έσοδα της Περιφέρειας, εκσυγχρονίζοντας το σύστημα τυχερών παιχνιδιών, αναπτύσσοντας τεχνολογίες επόμενης γενιάς και εγκαινιάζοντας την εποχή των αδειοδοτημένων αθλητικών στοιχημάτων.
Η πενταετής σύμβαση ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2019 με δυνατότητα επέκτασης για πέντε επιπλέον έτη.
* Τον Αύγουστο του 2019, η INTRALOT Inc. ανανέωσε την πιστωτική της γραμμή με την Bank of America, επεκτείνοντάς την στα 40,0 εκατ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης