Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στο ευρώ, λόγω ΕΚΤ και Ιταλίας - Κάτω από το 1,10 δολ. για πρώτη φορά από το 2017

Πιέσεις στο ευρώ, λόγω ΕΚΤ και Ιταλίας - Κάτω από το 1,10 δολ. για πρώτη φορά από το 2017
Αξιωματούχοι της ΕΚΤ υποβάθμισαν την ανάγκη για μια άμεση λήψη μέτρων με στόχο την τόνωσης της οικονομίας της Ευρωζώνης
Πιέσεις δέχεται σήμερα (30/8/2019) το ευρώ, στον απόηχο των δηλώσεων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά και νέων πολιτικών εξελίξεων στην Ιταλία.
Ο Ewald Nowotny, απερχόμενο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, τάχθηκε κατά της ένταξης των αγορών μετοχών στο πακέτο μέτρων της κεντρικής τράπεζας για την τόνωση της οικονομίας.
«Θα το απέκλεια τελείως από τα εργαλεία, διότι δεν είναι κατάλληλο για την Ευρώπη», δήλωσε ο Nowotny από την Αυστρία.
H EKT επεξεργάζεται μια πρόταση για μέτρα που αναμένεται να παρουσιαστεί στη συνεδρίαση της 12ης Σεπτεμβρίου, αφού ο Mario Draghi υποσχέθηκε να δράσει υπό το φως των επιδεινούμενων οικονομικών προοπτικών.
Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν παρουσιάσει διαφορετικές απόψεις κατά τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το κατά πόσο η ΕΚΤ μπορεί και πρέπει να προχωρήσει στη στήριξη της ζήτησης.
Περί τις 18:45, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,6% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,098 δολ., υποχωρώντας κάτω του 1,10 δολ. για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2017.


Περαιτέρω πιέσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ασκούν και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, μετά το νέο τελεσίγραφο του επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Luigi di Maio, ο οποίος προειδοποίησε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας εάν δεν υιοθετηθεί το πρόγραμμά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης