Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποβαθμίζεται σε «Caa2» η Αργεντινή - Έπεται νέο πλήγμα στην αξιολόγηση

Moody's: Υποβαθμίζεται σε «Caa2» η Αργεντινή - Έπεται νέο πλήγμα στην αξιολόγηση
H Moody's υποβαθμίζει και αυτή με τη σειρά της την Αργεντινή 
Σε «Caa2» -από «Β2»- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής η Moody's Investors Service, θέτοντας μάλιστα υπό επιτήρηση για υποβάθμιση –τους επόμενους 3 μήνες– τις αξιολογήσεις.
Την ίδια στιγμή, η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής επιβεβαιώθηκε στο Not Prime (NP). =
Η απόφαση του αμερικανικού οίκου αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη προσδοκία ζημιών για τους επενδυτές ομολόγων της χώρας ως συνέπεια της αυξανόμενης πίεσης στα οικονομικά της κυβέρνησης, που αντανακλάται στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να καθυστερήσει την αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου χρέους ύψους άνω των $8 δισεκ. και να γνωστοποιήσει επίσης την πρόθεσή της να αναδιαρθρώσει μέρος του μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χρέους της Αργεντινής.
Στις 12/7, η Moody's υποβάθμισε σε αρνητικές -από σταθερές- τις προοπτικές (outlook) της Αργεντινής.
Με την επιφύλαξη της συνέχισης της πολιτικής, ο οίκος αναμένει οι εσωτερικές και εξωτερικές ανισορροπίες να συνεχίσουν να προσαρμόζονται, με τη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ να προστατεύει την κυβέρνηση από εξωτερικούς κινδύνους αναχρηματοδότησης μέχρι το 2019.
Η επιστροφή εμπιστοσύνης στην οικονομία θα επέτρεπε την ανάπτυξη, επιτρέποντας στην Αργεντινή να βασίζεται σε θεμελιώδη πλεονεκτήματα, όπως η αναπτυγμένη και συγκριτικά πλούσια οικονομία.
Η απόφαση του οίκου να υποβαθμίσει τότε τις προοπτικές αντικατοπτρίζει:

1. Την αυξημένη αβεβαιότητα όσον αφορά τη συνεχή εφαρμογή πολιτικών που, αντιμετωπίζοντας τις θεμελιώδεις ανισορροπίες της Αργεντινής, αποκαθιστούν αξιόπιστη πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και εμπεριέχουν τον κίνδυνο περαιτέρω ζημιογόνων νομισματικών κλυδωνισμών.

2. Τον, σχετικά, αυξανόμενο κίνδυνο της πολιτικής αβεβαιότητας που οδηγεί σε μια ουσιαστική, σταθερή μετατόπιση του συναισθήματος που αυξάνει τις πιέσεις της χρηματοδότησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης