Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση με Αναστασιάδη - Akinci θα έχει αύριο (1/9) η Ειδική Απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Συνάντηση με Αναστασιάδη - Akinci θα έχει αύριο (1/9) η Ειδική Απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό
Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα φανεί διατεθειμένη να διαπραγματευθούμε μια πραγματική λύση για όλους τους Κυπρίους και θα σταματήσει την πολιτική έντασης
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων m Akinci αναμένεται να έχει αύριο (1/9) η Ειδική Απεσταλμένη ΓΓ του ΟΗΕ Jane Hall Lutte.
Η συνάντηση της κ. Lutte με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο και με τον κ. Akinci το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Δεν αποκλείεται η αξιωματούχος των ΗΕ να έχει συναντήσεις με τους δυο ηγέτες και τη Δευτέρα (2/9) πριν την αναχώρησή της από το νησί.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, έχει δηλώσει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσβλέπει στη συνάντηση με την κ. Lutte, διότι πιστεύει ότι "εάν υπάρξει θετική προσέγγιση και από την τουρκική πλευρά μπορούμε να συμφωνήσουμε τους όρους αναφοράς".
Παράλληλα, ο κ. Προδρόμου επεσήμανε πως δυστυχώς η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες παρεμβάσεις της που όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά είναι αποτρεπτικές για την επίλυση του Κυπριακού. "Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα φανεί διατεθειμένη να διαπραγματευθούμε μια πραγματική λύση για όλους τους Κυπρίους και αυτό θα πρέπει να σημαίνει ότι θα σταματήσει την πολιτική αυτή της έντασης", σημείωσε.
Υπενθυμίζεται πως κατά την άτυπη συνάντησή τους, στις 9 Αυγούστου, Αναστασιάδης και Akinci αποφάσισαν, όπως ανακοινώθηκε, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα την εμπλοκή στις προσπάθειες της Lutte για να καταλήξουν στους όρους αναφοράς, που θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή δομημένων και προσανατολισμένων σε αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, που θα οδηγήσουν σε λύση, με την αίσθηση του επείγοντος.
Επίσης εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για μια τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ μετά τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη για να προγραμματίσουν τα περαιτέρω βήματα.
Όπως έχει ανακοινωθεί το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου η ώρα 10 πμ στο Προεδρικό Μέγαρο, για συντονισμό, ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης