Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Προς αυτοδύναμη κυβέρνηση οδεύει ο Σοσιαλιστής Costa στην Πορτογαλία στις εκλογές του Οκτωβρίου

Reuters: Προς αυτοδύναμη κυβέρνηση οδεύει ο Σοσιαλιστής Costa στην Πορτογαλία στις εκλογές του Οκτωβρίου
Οι Σοσιαλιστές αγγίζουν το 43.6% το μεγαλύτερο ποσοστό που είχαν ποτέ σε εκλογική αναμέτρηση με όριο για αυτοδυναμία το 42%
Σημαντικό προβάδισμα καταλαμβάνουν οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Antonio Costa στην Πορτογαλία σε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε πέντε εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται να κερδίσει με απόλυτη πλειοψηφία.
Η δημοσκόπησης Pitagorica για λογαριασμό του πορτογαλικού ραδιοφώνου TSF και την εφημερίδα Jornal de Noticias δίνει ποσοστό 43,6% στους κεντροαριστερούς Σοσιαλιστές από 43,2% πριν από ένα μήνα, αφήνοντας πίσω τους σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης, με μόλις 20,4%.
Οι Σοσιαλιστές φαίνεται ότι λαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό που είχαν ποτέ σε εκλογική αναμέτρηση καθώς σε παλαιότερες εκλογές συγκέντρωναν ποσοστό από 37-38%, που τους ανάγκασε να σχηματίζουν κυβερνήσεις συνεργασίας.
Σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα της Πορτογαλίας, η πλήρης πλειοψηφία του κοινοβουλίου είναι θεωρητικά εφικτή με το 42% των ψήφων, αν και το όριο είναι συνήθως γύρω στο 44% -45%.
Ο πρωθυπουργός Costa απέκλεισε μάλιστα πριν από λίγες ημέρες το ενδεχόμενο σχηματισμού νέας κυβέρνησης συνεργασίας με το ακροαριστερό κόμμα Left block και το ΚΚ Πορτογαλίας.
Το Left Bloc λαμβάνει, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ποσοστό 10% ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα μεταβλήθηκε ελάχιστα στο 6,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης